Volodimir Zelenski cere o întâlnire cu Vladimir Putin față în față: "Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 30 ian 2023, 00:00

Volodimir Zelenski cere o întâlnire cu Vladimir Putin față în față

Sursa: arhiva Kanal D

Zelenski a mărturisit că doreşte să se întâlnească cu Putin, în ciuda atrocităţilor ruseşti de la Bucea, Mariupol şi din alte locuri, transmite BBC.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a precizat că este în continuare dispus să se întâlnească cu Vladimir Putin. Liderul Kievului consideră că este risc mare ca discuţiile de pace cu Rusia să se încheie, din cauza atrocităţilor comise de soldaţii ruşi, transmite Interfax, potrivit Reuters. 

Citeste si: Explicația pentru comportamentul lui Vladimir Putin! De ce ar încearca să-și ascundă problemele de sănătate: „Nu mai are încotro, lumea va afla de boala lui”

Volodimir Zelenski cere o întâlnire cu Vladimir Putin față în față

Volodimir Zelenski a declarat că doreşte să se întâlnească cu preşedintele rus, Vladimir Putin, deoarece "un singur om decide totul" în Rusia.

În ciuda atrocităţilor ruseşti de la Bucea, Mariupol şi din alte locuri, Zelenski a declarat presei poloneze că este încă pregătit să vorbească cu Vladimir Putin, transmite  BBC.

Zelenski a continuat spunând că este alături de poporul său „ din inimă şi din suflet ”, dar „ dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”.

Citeste si: Vladimir Putin și-a schimbat tactica de atac în războiul din Ucraina. Anunțul făcut de autoritățile de la Kiev

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, vineri, că există un risc mare ca discuţiile de pace cu Moscova să se încheie, din cauza a ceea ce a numit ” atrocităţi ale trupelor ruse”.

Oamenii (ucrainenii) vor să-i omoare. Când există o astfel de atitudine, este greu să vorbim despre orice”, a declarat preşedintele ucrainean.

De asemenea, preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marți, 26 aprilie, că Moscova speră în continuare să negocieze o soluţie ” paşnică ” cu Ucraina, în timp ce-şi continuă ofensiva în ţara vecină.

Vladimir Putin a mai declarat marţi, la Kremlin, unde l-a primit pe secretarul general al ONU Antonio Guterres, că negociatorii ruşi şi ucraineni au realizat ”progrese serioase ” în negocierile de la Istanbul, în Turcia, luna trecută.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este recunoscător Statelor Unite, preşedintelui Joe Biden şi Congresului pentru „ echivalentul celebrului program Împrumut şi Închiriere”, despre care a afirmat că „a ajutat mult în lupta împotriva naziştilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ”.

„Sunt sigur că acum programul va ajuta Ucraina şi întreaga lume liberă să îi învingă pe urmaşii ideologici ai naziştilor”, a adăugat el.

Citeste si: România și Polonia, amenințate de atacuri cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Totul se va sfârși cu un atac nuclear”

Zelenski a spus că, în Donbas, ruşii fac totul pentru a transforma zona într-una nelocuită.

„Dacă invadatorii ruşi reuşesc să îşi realizeze planurile, cel puţin parţial, vor avea destulă artilerie şi aeronave pentru a distruge întregul Donbas. Aşa cum au distrus Mariupolul. Oraşul, care era unul dintre cele mai dezvoltate în regiune, este doar un lagăr de concentrare în mijlocul unor ruine. Şi ordinul ocupanţilor din acea parte din Mariupol pe care din păcate încă o controlează diferă nesemnificativ de ceea ce au făcut naziştii în teritoriile ocupate din Europa de Est ”, a arătat el.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.