Volodimir Zelenski, discurs emoționant în Parlamentul European: "Ne dăm viața pentru valori, pentru dorința de a fi egali"

Author: Marina Ionescu

Volodimir Zelenski, discurs emoționant în Parlamentul European.

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski a susținut marți, 1 martie, un discurs în Parlamentul European. Ce a declarat președintele Ucrainei?

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut marți, 1 martie, un discurs în Parlamentul European în care a subliniat că cetățenii ucraineni își dau viața în lupta cu armata rusă pentru dorința de a fi egali cu restul cetățenilor europeni.

Citeste si: VIDEO Anunțul de ultim moment! Rusia ar fi folosit deja bomba hiperbarică asupra Ucrainei: "Au folosit bomba cu vid astăzi"

Volodimir Zelensky, discurs emoționant în Parlamentul European

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a început discursul spunând că Europa nu mai poate să devină dependentă de gazul rușilor și nu mai poate să accepte banii Kremlinului.

Citeste si: Vladimir Putin începe să simtă gustul eșecului! Liderul rus este frustrat de progresul ofensivei militare în Ucraina

"Ne aflăm aici în umbra întunecată răspândită de războiul lui Putin.

E un război pe care nu l-am provocat. E o invazie strigătoare la cer asupra unui stat suveran și independent. În numele Parlamentului European condamnă invazia agresivă asupra Ucrainei.

Acesta trebuie să fie momentul nostru de „cu orice preț”. Am implementat o serie de sancțiuni fără precedent. Am mers mai departe și vom oferi arme atât de necesare ucrainenilor. Am declarat că avioanele Rusiei și avioanele private ale oligarhilor nu mai au ce căuta pe cerul nostru.

Am cerut ca Rusia să fie deconectată de la sistemul SWIFT. Am interzis sistemele de propagandă ale Kremlinului. Europa e gata să meargă mai departe. Recunoaștem perspectiva europeană a Ucrainei.

Salutăm cererea Ucrainei de a deveni stat candidat. Vom lucra asupra acestei cereri.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Europa nu mai poate să devină dependentă de gazul rușilor.

Europa nu mai poate să accepte banii Kremlinului", a declarat Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Citeste si: O femeie a incendiat un tanc rusesc! Aceasta a aruncat din mașină un cocktail Molotov

Zelenski a făcut apel la primirea Ucrainei în Uniunea Europeană și a vorbit despre invazia Rusiei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs la finalul căruia parlamentarii s-au ridicat în picioare și au aplaudat minute în șir. 

"Nici nu știu cum să mă adresez mai bine. Nu pot să zic bună ziua, bună dimineața, bună seara. Nici nu pot să fiu mai precis, pentru că această zi nu este deloc bună pentru majoritatea dintre noi. Pentru unii e chiar ultima zi. Cetățenii Ucrainei se apără plătind cu viața.

Știu că ne-am unit în Europa dar nu știam că acesta va fi prețul pe care va trebui plătit de toți ucrainenii.

E un preț extrem de mare. Mii de oameni au fost omorâți deja de două revoluții și un război. Iar acum, cinci zile de invazie totală din partea Federației ruse.

Ne dăm viața pentru valori, pentru dorința de a fi egali.

Piața cea mai mare din țara noastră, Piața Libertății, e piața cea mai mare din Europa. În această dimineața două rachete au lovit această piață. Zeci au fost omorâți, iar noi am plătit pentru libertate. Continuăm să ne luptăm pentru libertatea noastră în ciuda faptului că toți cetățenii noștri sunt blocați în țară",   a declarat Volodimir Zelenski.