Volodimir Zelenski este așteptat în România. Când va avea loc vizita președintelui ucrainean

Author: Diana Bostan

Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski

Sursa: president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este așteptat în România săptămâna viitoare. Pe ce dată va sosi președintele ucrainean?

În luna august au existat primele zvonuri cu privire la o posibilă vizită a președintelui ucrainean în România. Însă doar premierul Ucrainei, Denis Shmyhal a venit atunci în România.

Președintele Volodimir Zelenski este așteptat în România

Potrivit unor surse observatornews.ro, președintele Ucrainei ar urma să sosească în țara noastră pe data de 10 octombrie. Din motive de securitate, data și programul vizitei vor fi anunțate după ce Volodimir Zelenski va ateriza pe teritoriul țării noastre.

Citește și: Update Live Ziua 589 de război în Ucraina: Aproximativ 51 de persoane au decedat într-o lovitură cu rachete

Ar fi prima vizită a președintelui ucrainean în România de la începerea invaziei ruse în Ucraina. Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis ar urma să discute despre criza din Ucraina, dar și despre criza cerealelor.

Citește și: Care este viața locuitorilor din satele din Dunăre „Dacă ajunge pănă aici, începe al treilea război” Oamenii trăiesc în sărăcie, printre drone și obuze

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis s-au întâlnit de mai multe ori de la începutul invaziei ruse, ultima întâlnire având loc pe data de 20 septembrie, la reuniunea ONU, acolo unde cei doi au semnat o Declarație comună cu privire la integrarea euroatlantică a Ucrainei. 

Volodimir Zelenski a ținut să mulțumească României pentru sprijinul acordat

Președintele ucrainean a mulțumit românilor pentru sprijinul acordat Ucrainei, pe data de 26 septembrie, în cadrul unui discurs.

Sunt recunoscător partenerilor noştri care au împiedicat încălcarea normelor comerciale ale UE şi a Acordului de asociere. Aşteptăm de la alte ţări vecine aceeaşi cooperare constructivă ca şi în cazul Bulgariei şi României.

Uniunea Europeană este un spaţiu pentru înţelegere şi cooperare reciprocă. Aşa ar trebui să fie”, a declarat Volodimir Zelenski.

Citește și: Summitul NATO de la Vilnius din 11-12 iulie 2023: Ce prevăd noile planuri regionale de apărare?

La rândul său, Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare lui Volodimir Zelenski în care îi garanta faptul că România va sprijini Ucraina în continuare.

Președintele României a ținut să aprecieze curajul de care poporul ucrainean a dat dovadă în toată această perioadă, în lupta împotriva armatei ruse.

Citește și: Ziua 584 de război în Ucraina: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski comemorează masacrul de la Babi Yar

 „P ână la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internațional recunoscute și mai departe în procesul de refacere și reconstrucție a țării”,  se

arată în documentul trimis de Klaud Iohannis.