Volodimir Zelenski, îndemn dur pentru armata rusă: „Mergeți acasă! Cu toții!”

Author: Lavinia Medrea

Volodimir Zelenski, îndemn dur pentru armata rusă: „Mergeți acasă! Cu toții!”

Sursa: Instagram Volodimir Zelenski

Vladimir Putin a dat startul unei invazii violente în Ucraina acum opt zile. De peste o săptămână, civilii Ucrainei se confruntă cu bombardamente și suferă pierderi umane. Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, îi îndeamnă pe soldații ruși să plece acasă.

Au trecut opt zile de când Rusia a invadat Ucraina și încă o bombardează. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le recomandă militarilor ruși să se întoarcă acasă la familiile lor.

Volodimir Zelenski îndeamnă soldații ruși să plece acasă: „Mergeți acasă! Cu toții!”

„Aceștia nu sunt războinici ai unei superputeri. Aceștia sunt copii confuzi care au fost folosiți.

Luați-i acasă. Oriunde vor merge, vor fi distruși. Nu vor avea pace aici, nu vor avea mâncare, nu vor avea nici un moment de liniște. Ocupanții vor primi un singur lucru de la ucraineni: rezistență. Rezistență aprigă.

Citeste si: LIVE UPDATE A opta zi de război. Primarul orașului Mariupol, mesaj disperat: „Nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

O astfel de rezistență încât își vor aminti mereu că nu renunțăm la ceea ce este al nostru, își vor aminti ce este un război patriotic. Da, pentru noi, ucrainenii, acesta este un război patriotic. Știm cum încep războaiele patriotice și știm cum se termină pentru invadatori”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, azi dimineață.

Au fost uciși 9.000 de soldați ruși în opt zile de război

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina face tot posibilul pentru a se apăra în fața armatei ruse, motiv pentru care, în opt zile de bombardamente, au fost uciși 9.000 de soldați ruși.

Citeste si: Negocieri de pace între Rusia și Ucraina. Care e condiția minimă pentru ca cele două țări să se așeze la masa negocierilor

„Armata noastră face totul pentru a distruge pe deplin inamicul.

Aproape 9.000 de ruși au fost uciși într-o săptămână. În Nikolaevsk, ocupanții sunt nevoiți să folosească zeci de elicoptere pentru a-și ridica morții și răniții de 19 și 20 de ani. Ce au văzut ei în viața lor în afară de această invazie? Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaților. Mergeți acasă! Cu toții! Spuneți-le ofițerilor voștri că vreți să trăiți. Că nu vreți să muriți, ci să trăiți.
Trebuie să oprim războiul și să restabilim pacea cât mai curând”
, a mărturisit Volodimir Zelenski.