Volodimir Zelenski, la un pas de moarte! Drone kamikaze ruse au explodat la 150 de metri de convoiul său

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 06 mar 2024, 23:04

Volodimir Zelenski, la un pas de moarte! Drone kamikaze ruse au explodat la 150 de metri de convoiul său

Sursa: arhivă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost la un pas de moarte, după ce drone kamikaze ruse au explodat la mică distanță de convoiul său.

Miercuri, la doar 150 de metri distanță de convoiul oficial în care se aflau președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, s-au înregistrat mai multe explozii, potrivit informațiilor furnizate de agenția EFE și preluate de Agerpres.

Incidentul a avut loc în orașul-port Odesa de la Marea Neagră, înainte ca cei doi lideri să înceapă o întâlnire planificată.

Volodimir Zelenski a fost la un pas de moarte

Conform televiziunii private grecești SKAI, exploziile au fost atribuite unui presupus atac cu drone desfășurat de forțele rusești. Dronele kamikaze  ruse ating o viteză maximă de 50 de metri pe secundă. După explozii, vehiculele care transportau delegația greacă au fost deviate de pe traseul stabilit, conform instrucțiunilor autorităților ucrainene.

Citește și: Atac cu rachete la Kiev în timpul vizitei lui Josep Borrell! Bombardamentul a luat 3 vieți și a produs multiple pagube

Există contradicții în informații, deoarece unele surse din Grecia sugerează că exploziile ar fi rezultat dintr-un atac cu rachete, nu cu drone.

Un corespondent la fața locului al televiziunii publice grecești ERT a menționat că atacul cu rachete a avut loc ulterior, în timpul reuniunii dintre Zelenski și Mitsotakis, moment în care au fost declanșate și sirenele de raid aerian.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Premierul grec, în vizită la Odesa

Premierul Mitsotakis și membrii delegației grecești sunt raportați ca fiind în siguranță, iar întâlnirea programată între premierul grec și președintele ucrainean a avut loc la câteva minute după incident. 

Vizita neanunțată public a premierului grec la Odesa avea scopul de a confirma sprijinul Greciei față de Ucraina în conflictul cu Rusia, dezvăluindu-se abia miercuri în presa greacă.

„Am văzut acest atac astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde atacă. Știu că au fost victime astăzi, nu știu încă toate detaliile, dar știu că sunt morți și răniți,”  a declarat Zelenski.

Evenimentele dramatice au subliniat riscurile implicate în această situație tensionată și au generat îngrijorări cu privire la escaladarea conflictului în regiune.

Citește și: Volodimir Zelenski este așteptat în România. Când va avea loc vizita președintelui ucrainean

„La sfârșitul vizitei, am auzit foarte aproape de noi sunetul sirenelor de raid aerian și explozii. Nu am avut timp să ne adăpostim”, a afirmat premierul grec Kyriakos Mitsotakis după bombardamente.