Volodimir Zelenski promite că armata sa va relua controlul asupra Peninsulei Crimeea

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 aug 2022, 10:06

Volodimir Zelenski promite că armata sa va relua controlul asupra Peninsulei Crimeea

Sursa: Instagram: zelenskiy_official

Ieri, 23 august, Volodimir Zelenski le-a promis ucrainenilor că armata țării sale va recuceri Peninsula Crimeea, după ce aceasta a fost anexată de Rusia, în mod ilegal, în anul 2014. Potrivit președintelui ucrainean, acest lucru va duce la restabilirea „legii și a ordinii mondiale”.

Volodimir Zelenski a făcut o promisiune măreață. Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că armata din Ucraina va pune mâna, din nou, pe Peninsula Crimeea. Aceasta a reprezentat unul dintre subiectele principale și de pe lista negocierilor.

Volodimir Zelenski susține că Peninsula Crimeea va ajunge, din nou, la ucraineni

În cadrul unei conferințe internaționale cu privire la Crimeea, Volodimir Zelenski a punctat importanța pe care Peninsula Crimeea o reprezintă în războiul început în urmă cu șase luni.

„Totul a început cu Crimeea şi se va sfârşi în Crimeea. Trebuie eliberată Crimeea de sub ocupaţie. Asta va fi reînvierea legii şi a ordinii mondiale”, a spus președintele Ucrainei.

Acest lucru a fost spus în timpul discursului susținut la începerea summit-ului Platformei Crimeea, ce are ca scop încetarea războiului și refacerea integrității teritoriale a țării invadate.

În cadrul summit-ului, au luat parte aproximativ 60 de state și de organizații internaționale.

40 dintre persoanele prezente au fost prim-miniștri și președinți. Andrzej Duda, președintele Poloniei, a cerut lumii întregi să ajute Ucraina, pentru a câștiga războiul.

Citeste si: Cine a omorât-o, de fapt, pe Daria Dughina. Rusia învinovățește America și Ucraina pentru atac

„Crimeea a fost, rămâne şi va fi o parte a Ucrainei, la fel cum Gdanskul face parte din Polonia, Nisa face parte din Franţa, Kolnul face parte din Germania şi Rotterdamul face parte din Olanda”, a spus liderul de stat din Polonia.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Peninsula Crimeea se află sub controlul Rusiei

Conform Reuters, Peninsula Crimeea, care a fost ocupată de către ruși, nu pare să ajungă prea repede înapoi în mâinile ucrainenilor, deoarece invadatorii nu vor să renunțe la ea.

În prezent, Flota militară rusă din Marea Neagră și-a stabilit baza în Peninsula Crimeea, în timp ce Moscova susține că nu a încălcat niciun drept al omului în teritoriile anexate.

Mai mult decât atât, Rusia a mai spus că, prin intermediul referendumului care a fost organizat după ce Peninsula Crimeea a fost ocupată, s-a demonstrat dorința locuitorilor din Crimeea de a se alătura Rusiei.

Cu toate acestea, majoritatea țărilor nu a fost de acord cu recunoașterea acestui referendum, iar Volodimir Zelenski a spus că Moscova a transformat Peninsula Crimeea într-o „zonă de dezastru ecologic și într-o platformă militară pentru agresiune”, relatează euronews.ro.

Citeste si: Mai multe explozii au fost raportate în Crimeea. Ucraina susține că nu va renunța la peninsulă, deși este râvnită de ruși

În urmă cu aproximativ două săptămâni, rușii din Crimeea au început să părăsească peninsula, după ce mai multe explozii puternice au fost raportate în acea zonă.

„Nu vreau deloc să plec din Crimeea, din Alușta.

E atât de bine aici, în general. M-am obișnuit, aici trăiam ca la noi acasă, totul are suflet aici. Este ca acasă”, a spus una dintre femeile care pleca din Crimeea, alături de familia sa.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.