Volodimir Zelenski retrage toată armata din misiunile de menținere a păcii și o mută în misiunea de apărare împotriva militarilor ruși

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 09 dec 2022, 08:45

Volodimir Zelenski retrage toată armata din misiunile de menținere a păcii și o mută în misiunea de apărare împotriva militarilor ruși

Sursa: Instagram Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a luat ieri decizia de a retrage militarii din misiunile de menținere a păcii de pe tot mapamondul și să-i mute în misiunile de apărare împotriva ofensivei militare ruse.

Rada Supremă de la Kiev (n.r.: parlamentul unicameral) a transmis pe contul oficial de Telegram decretul prin care Volodimir Zelenski retrage armata ucraineană din misiunile de menținere a păcii și le mută în misiunea de apărare împotriva ofensivei militare ruse. 

Volodimir Zelenski mută armata ucraineană din misiunile de menținere a păcii și o duce în misiunile de apărare împotriva ofensivei militare ruse

„Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume. Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului”, a declarat legislativul de la Kiev.

Conform site-ului Reprezentanţei permanente a Ucrainei la ONU, ţara ia parte la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 14 de război. China, ajutor de aproape 800,000 de dolari pentru Ucraina 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii- militari cu pregătire înaltă- din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse”, a declarat Andrii Sibiga, adjunctul șefului administrației prezidențiale, pe pagina sa de Facebook.

Andrii Sibiga a publicat și o poză cu decretul în cauză, în care se menţionează că documentul va intra în vigoare atunci când va fi publicat oficial.

Citeste si: Ucraina: O fetiță de doar șapte ani a murit după ce școala în care se afla a fost bombardată de armata rusă

În continuare, ucrainenii participă la misiunile de menţinere a păcii ale căştilor albastre în şase zone fierbinţi din lume: Republica Democratică Congo, Sudanul de Sud, Cipru, Kosovo, Abyei (între Sudan şi Sudanul de Sud) şi în Mali.

În Kosovo, contingentul de căşti albastre ucrainean este format din 40 de militari, în Republica Democrată Congo, Ucraina are de 13 soldaţi, iar în Republica Coasta de Fildeş are 56 de persoane, conform informațiilor transmise de Ukrainska Pravda.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.