Volodimir Zelenski va susţine astăzi  un discurs în Parlamentul României

Author: Andreea Sarpe
Actualizat: 04 apr 2022, 14:34

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va susține astăzi, la orele 19:00, un discurs in Parlamentul României a confirmat Ambasada Ucrainei la București.

Mesajul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski va avea loc prin videoconferinţă şi va fi asigurată traducere simultană.  

Ce va spune Volodimir Zelenski în Parlamentul României

  ”Voi vorbi eu primul, apoi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Domnul premier este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine. Are şi domnia sa o intervenţie scurtă şi apoi s-ar putea, în funcţie de timp, să fie schimbată ordinea intervenţiilor.

Fiecare are 3 minute, şi apoi domnul Zelenski are 15-20 minute(...) Depinde dacă domnul premier vine sau nu la şedinţă”, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, citat de News.ro.  

Citeste si: Liderul cecen îl contrazice pe negociatorul-șef al Rusiei: ”Nu facem nicio concesie Ucrainei. Medinski s-a exprimat incorect”

Președintele Klaus Iohannis nu a confirmat încă prezența

Florin Cîțu a fost întrebat dacă l-a invitat şi pe şeful statului, Klaus Iohannis.  

”Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat Cîţu, fără a preciza dacă preşedintele va participa sau nu la şedinţa de plen.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Schimbări importante în privința concediilor și pensiilor! Ce decrete a semnat Klaus Iohannis

Săptămâna trecută, preşedintele ucrainean a avut o intervenţie prin legătură video în faţa liderilor statelor UE reuniţi la summitul la Bruxelles, unde a evaluat prin scurte descrieri fiecare dintre aceste ţări, inclusiv România, în funcţie de modul în care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse. România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial”, a fost remarca lui Volodomir Zelenski față de țara noastră. 

„Lupta ucrainenilor nu este doar a lor.

Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenskyy, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare.

Citeste si: Șeful spionajului din Marea Britanie susține că soldații ruși sunt demoralizați și nu mai vor să asculte ordinele primite

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cei care astăzi arătați empatie față de cei ce fug din calea nenorocirii iscate de criminalul de război, Vladimir Putin.

Slava Ukraini!”, potrivit unui comunicat transmis de Pavel Popescu (PNL).