Volodimir Zelenski vrea să reconstruiască Ucraina: „Avem planuri clare”

Autor: Lavinia Medrea

Volodimir Zelenski vrea să reconstruiască Ucraina: „Avem planuri clare”

Sursa: Twitter

Liderii politici din Ucraina au vorbit cu oficialii europeni și americani despre strategiile de război împotriva Rusiei, dar și despre cum vor reconstrui Ucraina, după ce se va termina războiul.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un nou anunț despre reconstruirea Ucrainei.

Cum va reconstrui Volodimir Zelenski Ucraina: „Avem planuri clare”

În ultimele săptămâni, Volodimir Zelenski a reiterat atenționarea despre o posibilită extindere a războiului și despre nevoia aderarării Ucrainei la UE, după ce și-a pierdut speranța în privința aderării la NATO. Duminică, liderul ucrainean a transmis un mesaj pe Twitter, în care a anunțat ce planuri are pentru reconstruirea Ucrainei, informează Reuters, potrivit România TV.

Citeste si: Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către liderii Occidentului: "Este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor"

Planurile de reconstruire a Ucrainei depind, în mare parte, de relația cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Zilele acestea, Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu șefa instituției internaționale, Kristalina Georgieva.

„Am discutat cu directorul general al FMI, Georgieva, problema asigurării stabilităţii financiare a Ucrainei şi pregătirile pentru reconstrucţia de după război.

Avem planuri clare deocamdată, precum şi o viziune asupra perspectivelor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sunt sigur că cooperarea dintre FMI şi Ucraina va continua să fie fructuoasă”, a anunțat Volodimir Zelenski, într-un mesaj pe Twitter.

Care sunt planurile liderilor politici de la Kiev

Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Kristalina Georgieva, dar și planurile de viitor pentru reconstruirea Ucrainei, au fost confirmate de către oficialul FMI.

„Mulțumesc pentru conversația foarte bună de astăzi. Sprijinul economic pentru partenerii din Ucraina este esențial pentru punerea bazelor în vederea reconstrucției unei Ucraine moderne și competitive”, a transmis oficialul FMI.

Citeste si: Vladimir Putin, reacție ironică la adresa țărilor europene în privința gazului rusesc: „Nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești”

Punerea bazelor cooperării Ucrainei cu FMI a fost anunțată de săptămâna trecută de către premierul de la Kiev, Denis Șmigal, care a precizat că va lua parte la reuniunile Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale de al Washington și că vrea să obțină ajutorul financiar de care are nevoie pentru Ucraina, care este foarte afectată de războiul pornit de Vladimir Putin, relatează România TV.

Între timp, Volodimir Zelenski a declarat că nu se va da în spate din acest război. Liderul Ucrainei a transmis că nu va ceda din teritorii doar pentru a obține pacea.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.