Vom avea o lege eficienta privind carantina! Ciolacu, pregatit sa dea votul

Autor: L.S.
Actualizat: 09 iul 2020, 13:07

Marcel Ciolacu a anunţat că a avut, joi dimineaţă, o întâlnire la Parlament cu mai mulţi membri ai Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

El a precizat că discuţia a vizat modificarea proiectului de lege al Guvernului privind carantina şi s-a arătat încrezător că Legislativul poate da votul final pe o lege modificată, una coerentă şi eficientă.

Cu ajutorul specialiştilor şi al societăţii civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în faţa pandemiei, nu să acopere abuzurile! Dimineaţă, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat şi mai mulţi colegi jurişti pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina şi izolarea”, a scris Marcel Ciolacu, joi, pe

Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că Executivul Orban trimite numai catastrofe de proiecte de lege în Parlament pe care aleşii trebuie să le repare în regim de urgenţă.

Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează şi ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgenţă. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experţii societăţii civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberaţiile liberale ce atentau la drepturile şi libertăţile românilor.
Azi, după discuţia foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanţia că putem da votul final pe o lege coerentă şi eficientă!”
, a conchis Ciolacu, potrivit news.ro.

Citeste si: Vestea proasta venita de la specialisti! "Vom purta masti de protectie ani buni"

Citeste si: Nou focar de coronavirus! Ce mare oras este afectat: autoritatile sunt in alerta Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se va întruni joi după-amiază pentru a adopta raport pe proiectul de lege privind carantina, iniţiat de Executiv. Reprezentanţi ai PSD şi ALDE au spus că vor fi efectuate multe modificări la proiectul de act normativ, pentru a clarifica nişte aspecte şi formulări.

Plenul Camerei urmează să voteze, tot joi, proiectul de lege.

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind carantina după ce Curtea Constituţională a decis că instiuirea obligatorie a carantinei e neconstituţională, deoarece încalcă drepturile şi libertăţile omului.

Actul normativ prevede măsura carantinei pentru persoanele care vin din zonele cu risc ridicat de epidemie sau cele care declară că nu îşi pot asigura singure condiţiile de separare fizică la domiciliu.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Situaţiile de risc epidemiologic sau biologic, pentru care este instituită carantina, sunt epidemia declarată prin ordinul ministrului Sănătăţii, pandemia declarată de directorul OMS sau un eveniment neaşteptat identificat constatat de structurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau instituţiile din subordinea

MS.

Citeste si: Coronavirus România, 9 iulie. Cel mai mare număr de cazuri noi. Autoritățile sunt în alertă!

Citeste si: Scandal la un Spital de Urgente din Romania: "Ne-ati bagat mama in sac si ziceti ca are COVID, nemernicilor"