Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a oferit noi detalii despre planurile noului Guvern al României pentru pensionari.
Ce se va întâmpla cu pensiile speciale?
Marcel Ciolacu, liderul PSD, a oferit noi detalii despre pensiile speciale și despre planurile noului Guvern al României pentru pensionari.
Astfel, acesta a declarat că: „Sunt mai multe discuții. Pe fond, e o discuție și de constituționalitate.
Şi avem o mare problemă, cum am zis acum câteva zile, avem o ciumă a pensiilor speciale, care încet-încet este o inechitate, încet-încet duce către o criză socială.
Citește și: Pe ce dată intră pensiile pe card în mai 2023?
Eu nu o să accept ca România să piardă vreun euro din PNRR pentru că nu a făcut vreun jalon, mai ales jalonul în ceea ce privește pensiile speciale. Dar, de-a lungul anilor, am dat foarte multe legi care au fost întoarse de la Curtea Constituțională, îndreptățit.
Și atunci, am căutat mai multe variante, discutate în primul rând în interiorul coaliției, pe urmă și în spațiul public, pentru a nu se mai întâmpla acest lucru. Cel mai important este faptul că trebuie rezolvat jalonul cu pensiile speciale.”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Marcel Ciolacu nu vrea ca magistrații să se pensioneze la 50 de ani
Lideru PSD a mai declarat că: „Mai mult, nu vă supărați, e total incorect să ieși la pensie la 50 de ani. În plină maturitate profesională, să ai o pensie care depășește venitul președintelui României în activitate… Mai mult, să ai și pensia mai mare decât ai avut veniturile în activitate și să mai te angajezi și la statul român și să nu plătești nimic”.
În ceea ce privește decizia potrivit căreia Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că pensiile în plată nu pot fi tăiate, Marcel Ciolacu a precizat că:
„Cele în plată, se poate recurge la impozitare, la o justă impozitare, pe anumite praguri, dacă nu depășești veniturile pe care le-ai avut în activitate, dacă ai venituri, ai avut venituri suplimentare, ai fost şi angajat la stat în această perioadă. N-a vorbit nimeni nici de privat, nici de… Trebuie corectat acest lucru.
Nu poți să supraimpozitezi zona privată cât timp tu, statul român, nu ți-ai făcut întreaga datorie… Pentru colectare, pentru digitalizarea ANAF-ului, pentru combaterea evaziunii fiscale, întâi statul să-și facă această datorie și pe urmă vom vorbi şi de o impozitare progresivă.”
Citește și: "Ajustări masive" pentru sistemul financiar la nivel global?
Parchetului General a anunțat că nu a fost finalizată procedura de calcul a impactului bugetar
Conform Parchetului General, nu a fost finalizată procedura de calcul a impactului bugetar pe care decizia de majorare cu 25% a salariilor personalului din procuratură, retroactiv cu data de 7 decembrie 2018, îl are asupra bugetului parchetelor.
Sursă: capital.ro