VOR SA MEARGA LA SCOALA: Stiu ca invatatura e singura lor sansa de a scapa de saracie!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 13:50

Continuam campania Stirilor Kanal D in speranta ca noi toti le vom oferi acestor copii sansa unui viitor mai bun!

Stefania se roaga in fiecare zi, mpreuna cu cei sase frati ai ei. Nu cer mare lucru, doar sanatate. Uita ca burticile lor sunt goale. Uita ca se gandesc adesea la papusi si dulciuri. Copiii se roaga precum oamenii mari: sa ramana mereu impreuna si sa mearga la scoala.

La cei 6 ani, visul Stefaniei e in viitor. Vrea sa-i ajute pe oameni. In familia Stefaniei sunt  9 guri de hranit.

Toate traiesc din salariul minim pe economie pe care il castiga tatal. In conditii greu de imaginat. Insa, toti copiii merg la scoala. Nu au caiete, carti sau stilouri, dar stiu ca trebuie sa invete ca sa ajunga oameni mari. Chiar daca vad la colegi ghiozdane sau penare cu personaje din desene animate ofteaza si merg mai departe.

In mijlocul camarutei in care traiesc, pe singura masuta se vor inghesui copiii sa isi faca temele.

Isi dau creioanele de la unul la altul, dar nu se lasa.

Dana si Andrei au fost parasiti de mama lor. Nu si de strabunica. La 72 de ani, femeia ii ingrijeste ca pe ochii din cap.
E greu sa inlocuiesti dragostea de mama, dar strabunica a reusit. Ramasa singura pe lume, s-a adunat si a luat viata de la capat pentru cei doi copii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Mama lor nu a venit sa ii mai vada de 4 ani. Atunci a deschis usa bunicii doar pentru a-i cere bani, insa de atunci nimeni nu mai stie nimic de ea.

O fundatie i-a ajutat. Andrei invata la scoala finlandeza si primeste acolo inclusiv mancare gratis. Sora lui este la o scoala speciala pentru ca a suferit un soc atunci cand mama ei a inchis poarta in urma.

Fetita si baiatul  sunt premianti si o fac mandra pe strabunica lor. Copiii au ajuns la Asociatia Centrul Crestin si au primit ajutor pentru a pasi cu dreptul in lume. Mai sunt insa nenumarate cazuri de oameni in nevoi. Asociatia incearca sa faca rost de fonduri  pentru a le da si altor micuti sansa la carte si la o viata normala.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.