Vouchere de 15.000 lei pentru mii de români. Gabriela Firea: "1.000 au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari"

Autor: Diana Tilă

Vești bune pentru românii care vor să devină părinți, dar au probleme cu infertilitatea. Gabriela Firea a făcut anunțul.

Românilor care își doresc să devină părinți vor beneficia de ajutor din partea statului. Aceștia vor primi bani prin Programul Național Social pentru Creșterea Natalității. 

Citește și: Vouchere sociale 2023. Când vor intra banii pe cardurile sociale. Anunțul făcut de Executiv

Vouchere de 15.000 lei pentru mii de români. Gabriela Firea: "1.000 au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari"

Joi, 23 martie 2023, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a oferit noi detalii despre Programul Național Social pentru Creșterea Natalității.

Gabriela Firea a declarat că statul a decis să ajute cuplurile din România care nu pot avea copii. Astfel, cei care își doresc să devină părinți vor beneficia de 15.000 de lei.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a menționat că în cele 12.400 de solicitări primite, doar puțin peste 6.200 au fost dosare pentru obținerea sprijinului financiar de 15.000 de lei, iar restul mesajelor au fost dosare trimise de mai multe ori sau alte solicitări legate de programul respectiv. Așadar, cuplurile infertile pot trimite în continuare dosarele pentru că există resurse financiare suficiente.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Cardurile Sociale 2023 vor fi alimentate cu bani în Săptămâna Mare. Anunțul făcut de ministrul Marcel Boloș

„La finalul săptămânii trecute, echipa Direcției Familie din minister a ajuns la zi cu înregistrarea tuturor dosarelor. A fost un efort zilnic, dar mă bucură reacțiile pe care le-am citit în ultimele zile pe grupurile de socializare.  Asta nu înseamnă că reducem ritmul, ci accelerăm pentru analiza dosarelor, transmiterea și semnarea contractelor și pentru comandarea voucherelor.

Avem deja peste 2.700 de dosare declarate eligibile și peste 1.900 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 1.000 de vouchere au fost comandate și majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari ”, a scris, joi, Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

De câte ori poate primi un cuplu voucherele pentru creșterea natalității

Gabriela Firea a dezvăluit că, cuplurile infertile au început să folosească aceste vouchere.

Potrivit spuselor sale, până acum, cele mai multe cupluri infertile au cheltuit sumele în farmacii pentru medicamentele necesare începerii tratamentului și există și femei care au realizat deja proceduri de embriotransfer.

Din nefericire, au fost și cupluri care au încercat procedura de fertilizare, însă aceasta a fost încheiată fără succes. Cu toate acestea, cuplurile infertile au depus dosarul pentru încă o șansă. Românii care vor să devină părinți se pot înscrie de trei ori într-un an pentru a primi 15.000

de lei/procedură, dacă medicul specialist indică acest lucru.

Citește și: Pachete cu alimente 2023! Când începe distribuirea lor și cine sunt românii care le vor primi

„Așteptăm în continuare dosarele și vă îndemn să citiți cu atenție informațiile de pe pagina de internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. E foarte important să urmați toți pașii din regulament, să trimiteți toate documentele semnate si pe care să scrieți “conform cu originalul” și să folosiți adeverințele oficiale pe care le găsiți pe site”, a adăugat Gabriela Firea.

 

 

Taguri:

Virginia și Patrick, față în față în camera roșie! Concurenta a fost șocată de gestul lui Patrick de a o chema la întâlnire! Iată ce mărturisiri uluitoare și-au făcut!