Vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevi prin programul Sprijin pentru România. Ce elevi pot intra în posesia sumei de bani

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 feb 2023, 03:00

Elevii care provin din familii cu venituri mici vor primi vouchere în valoare de 30 de euro

Sursa: pexels

Prin programul Sprijin pentru România, autoritățile au anunțat că vor oferi vouchere în valoare de 30 de euro pe lună pentru elevi. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească elevii pentru a primi bani din partea statului.

Programul Sprijin pentru România a fost lansat de către coaliţia de guvernare, iar printre măsurile anunțate de autorități se numără și acordarea unor vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevi. Cum se vor acorda acești bani în perioada imediat următoare și în ce scop vor putea fi folosiți?

Vouchere pentru elevi în valoare de 30 de euro pe lună

După cum îi spune și numele, programul Sprijin pentru România își propune să vină în ajutorul tuturor celor care au fost afectați de scumpirile din ultima perioadă. Astfel, coaliția de guvernare a gândit un set măsuri socio-economice prin care să fie sprijiniți cetățenii cu venituri reduse, fermierii, dar și firmele care întâmpină dificultăți din punct de vedere financiar în această perioadă.

Pe lista măsurilor propuse pentru populație prin programul Sprijin pentru România se numără și acordarea de vouchere de 30 de euro pe lună pentru elevii care primesc burse sociale.

Acești bani veniți din partea statului îi vor ajuta pe elevii fără posibilități materiale să își poată cumpăra alimente, rechizite și haine. Pot beneficia de aceste vouchere elevii care provin din familii cu venituri mici și care primesc bursă socială. Această măsură se va aplica până la finalul anului 2022, mai puțin în lunile iulie și august, atunci când elevii se află în vacanța de vară 2022. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Autoritățile au precizat că valoarea totală a pachetului este de 33 de milioane de euro.

„Vouchere pentru elevii care primesc burse sociale: 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri școlare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.”, a precizat premierul Nicolae Ciucă. 

Citeste si: Măsuri cuprinse în programul Sprijin pentru România. Când intră fiecare măsură în vigoare și până când se aplică

Măsuri pentru tineri și elevi cuprinse în programul Sprijin pentru România

Pe lângă acordarea voucherelor în valoare de 30 de euro pe lună, autoritățile au decis să aplice și alte măsuri prin programul Sprijin pentru România, astfel încât să vină în sprijinul tinerilor și elevilor. Au fost gândite o serie de măsuri pentru copiii din sistemul de protecție specială, copiii cu dizabilități și mamele din centrele maternale, după cum urmează: 

  • alocația zilnică de hrană va crește de la 2 la 16 lei/zi sau de la 16,6 la 22 lei/zi, în funcție de vârstă
  • copiii și tinerii care se află în sistemul de protecție specială vor primi mai mulți bani lunar pentru nevoile personale, sumele crescând de la 28 de lei la 150 de lei.
  • creștere cu 58,5% a sumelor acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite
  • alocația lunară de plasament va crește de la 630 de lei la 900 de lei lunar, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei lunar, la 1.350 de lei lunar

Pentru tineri și studenți, statul a anunțat că oferă 500 milioane de lei garanții pentru credite prin programul Family start, dar și prin programul naţional Student Invest:

  • Programul Family start- până la 75.000 lei
  • Programul naţional Student Invest- până la 50.000 lei

Citeste si: Vești bune pentru români! Se introduce un nou pachet de măsuri sociale de la 1 mai 2022. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă