Vouchere de la stat pentru renovarea casei și pentru electrocasnice. Iată cine sunt beneficiarii

Autor: Diana Tilă

Vouchere de la stat pentru renovarea casei și pentru electrocasnice. Iată cine sunt beneficiarii

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru români! Vor primi noi vouchere. Iată cine va beneficia de ajutor și în ce condiții se vor acorda banii.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat cine va beneficia de voucherele pentru renovarea locuințelor și electrocasnice. Acestea se vor acorda în anumite condiții. Iată care sunt acestea!

Se dau 4.000 de lei de la stat pentru renovarea locuințelor și pentru achiziționarea de electrocasnice. Iată cine sunt beneficiarii

Românii vor beneficia de un nou ajutor din partea statului pentru renovarea locuințelor și pentru achiziționarea de electrocasnice esențiale, precum aragaz sau mașină de spălat.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a transmis că proiectul vizează aproape 220 de mii de familii.

Oficialul a menționat că persoanele care beneficiază de acest sprijin sunt: familiile care au mai mult de 5 copii, persoanele vârstnice și românii care se află în imposibilitate de muncă.

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 de lei/voucher.

Și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aici discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor.

Și acestea vor fi în valoare tot de 4.000 de lei”, a declarat Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

Care sunt condițiile de acordare a voucherelor

De asemenea, ministrul Marcel Boloș a precizat că acest ajutor de la stat, pentru renovarea locuinței și pentru achiziționarea de electrocasnice, va fi acordat în urma unei anchete sociale făcute de către un asistent social, unul medical și unul educațional.

„Aș vrea să subliniez că cele 220.000 de familii care vor fi beneficiare ale acestor vouchere nu vor avea un standard predefinit și atunci încercăm prin anchetele sociale și prin faptul că în fiecare centru comunicat care va funcționa pe lângă autoritățile locale, să finanțăm cheltuielile de  personal pentru asistentul social, medical și cel educațional.

Cei trei experți vor face ancheta socială astfel încât fiecărei familii, analizate în parte, să i se poată defini profilul de nevoi sociale pe care le are.

De exemplu, are nevoie de întreținerea locuinței și de schimbarea echipamentelor electrocasnice. De ce este nevoie de acest lucru? Ca să asigurăm o cât mai bună utilizarea acestor bani, să nu fixăm un standard de la București și după să nu se potrivească pe profilul nevoilor pe care beneficiarii le au”, a explicat ministrul Marcel Boloș.