Vouchere în valoare de 3.000 de lei. Ce acte trebuie să depună aceștia, pentru a intra în posesia banilor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 dec 2023, 03:55

Proiectul a fost aprovat de Consiliul Local Constanța, de aproximativ două luni

Sursa: pexels, shutterstock

Unii români vor primi vouchere în valoare de 3.000 de lei. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu boala care reprezintă un criteriu pentru ca banii să fie acordați.

Românii care suferă de depresie, cunoscută ca „boala secolului”, pot primi vouchere în valoare de 3.000 de lei. Proiectul a fost, deja, aprobat, în urmă cu ceva timp.

Românii care suferă de depresie pot să primească vouchere de 3.000 de lei

Proiectul a fost aprovat de Consiliul Local Constanța, de aproximativ două luni, dar, până în momentul de față, nimeni nu a depus actele necesare, pentru a primi ajutorul financiar.

Organizația Mondială a Sănătății a denumit depresia „boala secolului” și, conform statisticilor, mai mult de 40 de milioane de persoane suferă de depresie, adică, de două ori mai mult decât populația țării noastre.

România nu stă nici ea prea bine la acest copil și, mai ales din cauza problemelor economice cu care se confruntă românii, mulți dintre ei se confruntă cu această boală.

Conform datelor oferite de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, între 2016 și 2020, numărul persoanelor care suferă de depresie a crescut cu aproximativ 14%.

Citește și: Preț carburanți 22 martie 2023: O nouă scădere de preț la benzină și motorină. Cu cât se vinde miercuri litrul?

Primul oraș în care acest proiect este implementat este orașul Constanța, acolo unde 30.000

de persoane sunt înregistrate ca suferind de depresie, dintre care, aproximativ jumătate, însemnând 14.000, sunt femei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prin urmare, administrația locală a municipiului Constanța a decis să ofere persoanelor care se confruntă cu depresia vouchere în valoare de 3.000 de lei, dacă sunt înregistrate în documentele oficiale.

Actele necesare pentru primirea voucherului de 3.000 de lei

Persoanele care suferă de depresie și care vor să primească voucherul de 3.000 de lei trebuie să aibă: scrisoare medicală eliberată de un specialist (poate fi oferită și de medicul de familie), toate actele care atestă existența bolii.

De asemenea, deoarece, momentan, proiectul se va implementa în Constanța, persoanele respective trebuie să aibă reședința în acest județ, să primească diagnosticul din partea unui specialist, dar și să aibă un venit pe membru de familie mai mic de 5.000

de lei.

Toate acestea trebuie să fie depuse la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța, iar primăria va vira cei 3.000 de lei cabinetului medical la care pacientul se tratează. Voucherul ar urma să asigure între 10 și 15 ședințe, iar, în cazurile care nu sunt severe, conform specialiștilor, suma este necesară.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile din România? Președintele USR: "Nu sunt de acord cu pensionările la vârste fragede"

Persoanele care au simptome de depresie trebuie să meargă imediat la specialist, deoarece, netratată, boala poate avansa extrem de repede și, de la an la an, numărul bolnavilor de acest fel este din ce în ce mai mare.