Banii vor intra pe cardurile sociale mai devreme de data aceasta, pentru ca românii care le primesc să aibă sumele necesare achiziționării alimentelor necesare pentru masa de Paște.
Când vor intra banii pe cardurile sociale
Guvernul României a decis ca plățile să fie efectuate între 10 și 13 aprilie, Paștele urmând să se serbeze pe data de 16 aprilie.
Conform actului normativ, pentru plata acestei tranșe vor fi inițiate demersuri către Agenția Națională pentru Plăți, către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și către Inspecția Socială și Casa Națională de Pensii Publice.
Demersurile au rolul de a urgenta efectuarea plăților, pentru ca acestea să fie efectuate în intervalul menționat anterior. Listele cu persoanele eligibile urmează să fie întocmite până pe data de 31 martie 2023.
Citește și: Pachete cu alimente 2023! Când începe distribuirea lor și cine sunt românii care le vor primi
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea
În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat Marcel Boloș.
Pachetele cu alimente vor ajunge la destinatari zilele următoare
Fiecare român care se află pe listele întocmite va primi, înainte de Paște, un pachet cu alimente de 24 de kg. Acesta cuprinde: Gem de fructe dietetic, Compot de fructe, Gem de fructe, Conserve cu carne de porc, Conserve cu carne de vită, Conserve cu pate de ficat de porc, Mălai, Orez, Zahăr, Făină albă de grâu, Ulei, Paste făinoase.
Pachetele sunt formate din 12 alimente de bază, fiind distribuite în 38 de unități și toate provin de la producătorii români. Persoanele care primesc acest pachete trebuie să se încadreze în unul din următoarele criterii:
- Familiile și persoanele care locuiesc singure și cărora, prin dispoziție scrisă din partea primarului, le este stabilit dreptul la un venit minim garantat.
- Persoanele sau familiile care se află, temporar, în situații de viață critice (victime ale diferitelor calamități, persoane aflate în situații extrem de vulnerabile, persoane care locuiesc în așezări informale).
- Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei.