Vouchere sociale 2023. Anumiți români nu vor mai primi ajutorul de 250 de lei din partea Guvernului, în timp ce alte 100.000 de persoane se regăsesc pe listă. Cardurile sociale au fost alimentate cu o nouă tranșă săptămâna trecută.
Vouchere sociale 2023. Mai mulți români vor rămâne fără ajutorul de 250 de lei
O parte dintre românii care beneficiau, până acum, de ajutorul de 250 de lei, oferit sub forma voucherelor sociale, au fost eliminați de pe lista persoanelor eligibile și alte 100.000
Prin urmare, românii care nu vor mai primi, o dată la două luni, suma de 250 de lei sunt: cei care beneficiază de ajutor social la domiciliu, privat sau public, persoanele care efectuează deplasări peste graniță, dar și persoanele care sunt condamnate la închisoare.
Oferirea voucherelor sociale se face prin intermediul programului „Sprijin pentru România”, iar valoarea ajutorului, stabilit pentru perioada 1 iunie 2022-21 decembrie 2023, este de 6.281.200 de lei.
Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat, prin intermediul bugetului Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, dar și din fondurile europene nerambursabile, în conformitate cu normele comunitare și naționale aplicabile operaționale, dar și în conformitate cu cerințele de
eligibilitate.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Voucherele sociale au fost alimentate cu o nouă tranșă
Săptămâna trecută, joi, 15 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat, pe cardurile sociale, tranșa de bani aferentă lunilor iunie și iulie, tranșă care a ajuns la aproximativ 2.360.000 de persoane.
„Mă bucur că, în ultima zi la MIPE, am reuşit să oferim un nou ajutor pentru 2,46 milioane de români. Programul Sprijin pentru România, prin intermediul căruia persoanele vulnerabile au primit sprijin pentru alimente şi mese calde, funcţionează, deja, de un an, timp în care, pe carduri, au fost virate şapte tranşe în valoare de 250 lei.
Până la finalul acestui an, vor mai fi acordate alte trei tranşe, conform mecanismului pe care l-am implementat, monitorizat şi îmbunătăţit pe parcursul ultimului an, cu sprijinul MMSS şi al Poştei Române”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Programul „Sprijin pentru România”, prin intermediul căruia sunt livrate cardurile sociale, face parte dintr-un mecanism complex de sprijin financiar, care poartă numele de „Incluziune și Demnitate Socială”, fiind acordat persoanelor vulnerabile.