Vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro. Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 14 feb 2024, 00:50

Marius Budăi, ministrul Muncii, a precizat că acest proiect a fost depus încă de acum cinci ani

Sursa: Shutterstock

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că unii români vor beneficia de vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro. Ajutoarele pentru românii aflați în situații economice precare continuă.

Anumite categorii de români vor primi vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro, anunțul fiind făcut de Marius Budăi, ministrul Muncii. Voucherele vor putea fi utilizate pentru găsirea unui loc de muncă de către persoanele care nu beneficiază de unul.

Vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro pentru români

Ajutorul de la stat va veni sub forma voucherelor sociale, iar sumele vor ajuta persanele care nu au loc de muncă să își găsească unul.

Voucherele sociale urmează să fie distribuite persoanelor care se confruntă cu dizabilități și celor care se află în șomaj sau care se află în inactivitate.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a precizat că acest proiect a fost depus încă de acum cinci ani, iar suma despre care este vorba nu este una deloc de neglijat.

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018 şi anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilităţi, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”,
a declarat acesta.

Citește și: Când expiră voucherele de vacanță? Începând cu această dată, nu vor mai putea fi folosite

Mai mult decât atât, modificări ale manualului beneficiarului urmează să fie discutate cu membrii Comisiei Europene, scopul fiind acela de a se putea sprijini persoanele care suferă de dizabilități și care au, deja, un loc de

muncă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Bugetarii care își pierd locul de muncă din cauza găurii bugetare

Gaura bugetară în valoare de 20 de miliarde de lei i-a făcut pe conducătorii țării să adopte o ordonanță de austeritate, dar care, conform unor calcule, acoperă doar cinci miliarde din cele 20.

În urma deciziilor luate, 450 din cei 900 de consilieri urmează să fie concediați, pentru a eficientiza cheltuielile cu banii publici, susține Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

„Sunt în jur de 900 pe întreg aparatul. Deci, practic, înjumătăţirea lor, vorbim de administraţia centrală, va fi de 450. Acum, depinde şi de posturile ocupate, că nu toate posturile sunt ocupate. Am discutat doar aritmetic, modificarea actuală faţă de ceea ce prevedea legea iniţial”, a precizat Adrian Câciu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Palatul Victoria.

Citește și: Bugetarii ar putea primi salarii mai mici. Ce procent ar putea fi tăiat de către Guvern

De asemenea, ministrul a anunțat că și el va renunța la un număr de șase consilieri, urmând să aibă loc o discuție și o analiză a situației.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.