Voucherele pe care nu le-a solicitat nimeni! De ce nu vor românii să primească 3.000 de lei

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 mar 2024, 00:40

De ce nu vor românii să primească 3.000 de lei

Sursa: PixaBay

Statul oferă vouchere în valoare de 3.000 de lei românilor dar, până acum, nimeni nu a depus o cerere pentru a beneficia de acestea.

Voucherele sunt dedicate persoanelor care suferă de depresie și a fost inițiat în urma aprobării membrilor Consiliului Județean Constanța în ianuarie 2023. Până acum, nimeni nu a depus cerere pentru a cere cei 3.000 de lei.

Voucherele pe care nu le-a solicitat nimeni

În mod oficial, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, suferă de depresie 40 de milioane de oameni la nivel european. 

Așadar, și echipa de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate din Constanța a făcut un raport al persoanelor diagnosticate cu depresie și au concluzionat că doar în acest județ, între 2014- 2020, numărul a crescut cu până la 14%, respectiv 30.000 de persoane doar în Constanța. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Românii care beneficiază de vouchere în valoare de 2.500 de lei! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Vrem să ajutăm”

Membrii Consiliului Județean au hotărât să aprobe un proiect prin care oamenii să primească vouchere în valoare de 3.000 de lei, cu scopul de a-și achita ședințele de terapie la psiholog, suma fiind de ajuns pentru 10-15 sesiuni. Cu toate acestea, ne aflăm la jumătatea anului 2023 și nimeni nu a depus solicitări în vederea beneficierii de aceste vouchere.

În ce condiții poți beneficia de ajutorul financiar

Cei care vor să primească cei 3.000 de lei trebuie să depună un dosar la administrația locală din municipiul Constanța, la Direcția de asistență socială din cadrul Primăriei Constanța. Dosarul trebuie să conțină următoarele documente, în ordine:

Citește și: Prețurile alimentelor de bază ar urma să scadă. Premierul României consideră aceasta principala cauză a inflației

  • o scrisoare medicală de la un specialist sau de la medicul de familie;
  • restul documentelor care atestă diagnosticarea cu depresie.

Cetățenii trebuie să mai respecte niște cerințe

pentru a putea fi beneficiari. Este de reținut că programul este valabil doar în județul Constanța, astfel că doar persoanele cu domiciliul aici pot să primească cei 3.000 de lei. De asemenea, venitul fiecărui membru de familie trebuie să fie mai mic de 5.000 de lei și, în acest fel, dacă dosarul este aprobat, reprezentanții primăriei vor transfera banii către psihologul care se ocupă de beneficiarul ajutorului social.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.