VREAU LA SCOALA: Nimic nu se compara cu bucuria din ochii acestor copii! Au primit ceea ce nici au visat - sansa de a merge la scoala ca orice alt copil

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 15:25

Dar din dar se face rai, spune o vorba din popor. Mai presus de orice, darurile intretin speranta. De speranta si ajutor au nevoie zeci de mii de copii care lupta in fiecare zi cu saracia si fac sacrificii uriase ca sa mearga la scoala.

E clipa mult asteptata de Alexandru si Diana care pana mai ieri plangeau dupa un ghiozdan. Acum, in sfarsit au tot ce le trebuie.

Copiii adorm cu greu, sunt nerabdatori sa treaca pragul scolii, acolo unde mai uita de necazurile si lipsurile de acasa.
E drept, nu au haine noi, asa cum au alti copii de varsta lor, insa nu mai conteaza. Bucuria e imensa, la fel si nerabdarea.


In ochii mamei se citeste speranta. Femeia rasufla usurata, a reusit sa-i trimita si anul acesta la scoala.

Intr-un alt colt de tara, intr-o biserica de cartier, o mana de copiii asteapta cu nerabdare sa-si primeasca ghiozdanele.
Bucurie mai mare nu exista si acum li se implineste visul- au caiete, pixuri, creioanele colorate-toate noi si doar ale lor. Nu vor mai fi nevoiti sa ceara de la colegi sau de la fratii mai mari.

Chiar daca e abia la gradinita, Stefania stie exact ce va face atunci cand va fi mare. In casa familiei Frunza e sarbatoare. Cei noua frati sunt ocupati, fiecare cu ghiozdanul lui.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

De mana cu bunicul, si Gabi a mers astazi la scoala. Toata vara a asteptat sunetul clopotelului.

Este dornica sa invete. Ar vrea sa creasca intr-un an cat altii in zece, ca sa-si  poata ajuta bunicul.

Inainte sa iasa pe usa, Gabi isi mai verifica odata ghiozdanul la care se uita ca la cel mai de pret obiect.
Impreuna cu Auchan Romania am reusit sa le facem o bucurie acestor copiii, care, mai mult decat orice  vor sa mearga la scoala.

Acesti copii, ca multi altii din Romania, stiu ca numai scoala ii poate salva.

Sacrificiile pe care le fac parintii sunt uriase, dar nu suficiente cateodata, iar lupta cu neajunsurile e mult prea dura.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.