„Vreau să vă arăt cum este România cu adevărat”. Reacția unei profesoare din Marea Britanie în momentul în care a ajuns în București. Videoclipul a ajuns viral

Autor: Diana Bostan

O profesoară din Marea Britanie a prezentat aceeași față a României

Sursa: Captură TikTok

O profesoară din Marea Britanie a stârnit un val de apreciere și admirație pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care promovează frumusețile și autenticitatea orașului București.

Profesoara Melissa Hamilton, așa cum este cunoscută pe TikTok, a fost impresionată de frumusețea arhitecturală și atmosfera vibrantă a orașului și a dorit să împărtășească această perspectivă pozitivă cu publicul său.

Tânăra a fost plăcut surprinsă de ce a găsit în București

În videoclipul său, profesoara a invitat oamenii să o însoțească într-o plimbare prin centrul Bucureștiului, evidențiind locuri precum Teatrul Odeon și o frumoasă fântână arteziană din zonă.

Aceasta a subliniat că dorința ei este de a prezenta adevărata față a României, contrastând cu imaginea negativă prezentată uneori de presa din Marea Britanie, care adesea evidențiază aspecte precum sărăcia și crimele.

Citește și: Șocul pe care o străină de pe TikTok l-a avut când a aflat din ce sunt făcute sarmalele: „Nu voi mai mânca sarmale în viața mea. Nu am știut niciodată...”

„Haideți cu mine să vă arăt împrejurimile din centrul Bucureștiului. În spatele meu este teatrul Odeon și în față avem o fântână frumoasă”, a spus aceasta, într-un video postat pe contul său de TikTok.

Tânăra a dezvăluit faptul că presa din Marea Britanie prezintă România ca fiind o țară săracă și cu o rată ridicată a criminalității, ceea ce este total greșit din punctul său de vedere și în opoziție cu ceea ce a văzut în București. Profesoara din Marea Britanie a vizitat

fântânile de la Piața Unirii, mai multe cafenele din Centrul Vechi al Capitalei, dar și mai multe patiserii cu bunătăți tradiționale.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„Este absolut încântător. Vreau să vă arăt cum este România cu adevărat, nu cea pe care o descrie presa din Marea Britanie. Că este un loc vechi, sărac și plin de crime.

Așa că... lăsați-mă să vă arăt.”, a mai spus aceasta.

@teacher.melissahamilton I share the #ugly truth about what the #UK media say about #Romania. I share the truth about #bucharest. I discuss #communism #renaissance the #uk #benefitsbritain and #brexit. #traveltiktok #travelromance ♬ original sound- Mel

Postarea tinerei a stârnit un val de reacții pozitive

Reacția publicului a fost una extrem de pozitivă, mulți oameni lăudând inițiativa profesoarei de a promova aspectele pozitive ale culturii și tradițiilor românești. Mulți utilizatori au comentat că este încurajator să vadă o persoană străină apreciind frumusețea și autenticitatea unui oraș precum Bucureștiul și să contracareze stereotipurile negative.

Citește și: Cu ce mâncăruri a fost așteptat José Mourinho în România? Reacția antrenorului portughez

„Ai făcut Bucureștiul să prindă viață ca destinație dinamică și fascinantă. Mulțumesc pentru împărtășirea unei perspective atât de frumoase asupra acestui oraș incredibil”/ „Mulțumesc pentru tot ceea ce spui în videoclipurile tale, pentru că exprimi realitatea.", sunt doar o parte dintre comentariile lăsate de internauți.

Videoclipul profesoarei a devenit rapid viral, atrăgând mii de vizualizări și distribuiri pe platformele de socializare, iar mulți utilizatori au exprimat dorința de a vizita și ei Bucureștiul după ce au văzut perspectiva sa pozitivă.