Vrei ca grădina ta să arate impecabil indiferent de vreme? Descoperă ACUM care sunt secretele unei curți exterioare de invidiat

Author: Oana Iosif

Vrei să ai o grădină frumoasă și îngrijită? Orice dimensiune ar avea aceasta, există principii de design pe care le poți aplica cu ușurință pentru a-ți înfrumuseța curtea. O grădină frumoasă este o oază de relaxare care îți încântă simțurile. Combinația dintre designul pavelelor și al decorațiunilor, culorile și parfumul plantelor și sunetul păsărilor și al insectelor oferă o varietate care îți liniștesc sufletul în zilele aglomerate. Fără îndoială că toate aceste lucruri trebuie întreținute cu multă grijă, astfel încât să te poți bucura de ele indiferent de vreme. Dacă vrei să afli care sunt secretele unei curți exterioare de invidiat, citește în continuare acest articol.

TOP 3 sfaturi de urmat pentru a avea o grădină frumoasă

Curăță aleile

Odată la ceva timp, mai ales după zilele ploioase, murdăria se depune cu ușurință pe alei, gard, pereții exteriori și nu numai. Desigur, dacă ai garaj, atunci cel mai probabil și acesta ajunge să se murdărească, iar dacă nu ai garaj, cu siguranță mașina ta are nevoie de o vizită la spălătorie din când în când. Oricât de verde și frumoasă ar fi grădina ta, dacă aleile, dar și celelalte elemente nu sunt curățate periodic nu vor arăta bine din punct de vedere estetic, iar acestea vor ajunge să se deterioreze în timp. Pentru o curățare eficientă și rapidă a grădinii tale poți folosi aparatul de spălat cu presiune de la Husqvarna care poate fi găsit în magazinul de specialitate Belgarden.ro, cunoscut pentru prețurile avantajoase.

Ocupă-te de gazon

Gazonul este ușor de întreținut dacă folosești uneltele potrivite. Tot ce trebuie să faci este să alegi produsele care te avantajează în funcție de dimensiunea grădinii tale, dar și de tipul de gazon. Folosește îngrășământul potrivit și respectă specificațiile de îngrijire ale tipului de gazon din grădina ta. Pe timp de vară gazonul trebuie udat de 2 ori pe zi, dimineața și seara, iar primăvara și toamna aceasta trebuie udat o singură dată. Când vine vorba de tuns, poți folosi orice metodă ți se potrivește, precum mașina sau robot de tuns gazonul, trimmere sau tractoare de grădină. Alege ceea ce ți se potrivește în funcție de nevoi, dar și de buget.

Îngrijește copacii

Fie că ai copaci decorativi, fie că ai copaci fructiferi, este important că aceștia să fie îngrijiți pe tot parcursul anului, astfel încât să se dezvolte armonios. Copacii sunt o sursă de umbră, atrag cu ușurință viețuitoarele și pot avea un parfum deosebit în funcție de specie. Totuși crenguțele uscate ale acestora trebuie curățate periodic, astfel încât coroana acestora să crească corespunzător. Poți folosi un topor mic pentru despicat sau un motoferăstrău, în funcție de nevoi.

Oaza ta de liniște are nevoie periodic de timp și de atenție, astfel încât să te poți bucura pe tot parcursul anului de frumusețea naturii chiar în grădina ta. Folosește unelte de calitate, care să te ajute în gospodărie.

Sursa foto: Pexels.com