Vrei concediu pe 2 roti? Ce echipamente pentru biciclete iti trebuie!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 10:53

A venit, in sfarsit, luna august! Perioada concediilor, momentul in care romanii aleg sa se relaxeze la munte, la mare sau in tari straine.

Mersul pe bicicleta te ajuta sa te relaxezi, sa inspiri pozitivism si sa intri in comuniune cu natura, sa simti adrenalina prin toti porii. Daca alegi sa mergi in vacanta in Romania pe bicicleta, noi te sfatuim sa ai la indemana cateva echipamente pentru bicicleta, alaturi de care sa fii in siguranta si cat se poate de vizibil pentru alti participanti la trafic.

Nu te mai tinem in suspans si iti oferim cateva sugestii de echipamente pentru biciclete: o casca de ciclism profesionala, pantofi de ciclism si un rucsac de bicicleta.

Primul produs din categoria echipamente pentru biciclete este, evident o casca. Desi ai putea fi reticent la purtarea unei casti de protectie, mai ales pe caldurile lunii august, cu casca de ciclism Northwave Scout, aceasta grija e de domeniul trecutului.

In primul rand, este foarte moderna, vine in culori aprigi, fosforescente (ce asigura vizibilitate si pe timp de noapte), iar tehnologia de aerisire AirFlow,  cu insertii antibacteriene si plasa impotriva insectelor, te va tine departe si de transpiratie, dar si de micile zburatoare care iti pot periclita rularea in siguranta.

Cel de-al doilea accesoriu de pe lista noastra de sugestii de echipamente pentru biciclete este reprezentat de o pereche de pantofi pentru ciclism. Spre deosebire de pantofii sport obisnuiti, acestia te ajuta sa eficientizezi cu pana la 30% pedalatul.

La modul ideal, pantofii de ciclism ar trebui sa aiba prindere cu arici si nu cu siret, mai ales ca se pot innoda in lant si pot produce accidente.

Pantofii de ciclism sunt o categorie foarte importanta de echipamente pentru bicicleta deoarece sunt realizati doar din materiale de cea mai buna calitate, prin care pielea respira, indiferent de anotimp.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In plus, au talpi special construite pentru a asigura o aderenta foarte buna cu canturile pedalelor, astfel incat miscarile sa

nu fie obositoare.

In acest sens, Veloteca, magazin specializat in echipamente pentru biciclete, iti recomanda marca Northwave, una dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Nu doar ca sunt profesionali, ci au si un design modern si elegant, care iti ofera confort sporit in timpul pedalarii.

Talpa este realizata din material de fibra de sticla, intarita cu pudra de carbon (Jaws Carbon Reinforced Sole), pentru aderenta offroad.

Iar tehnologia de siguranta, patentata drept Performance Advanced Footbed (pentru brant si calcai), sustine piciorul, oferindu-ti o pozitie foarte confortabila in timpul pedalarii.

Si cum concediile reusite sunt de la 5-6 zile in sus, pentru experienta ta pe doua roti in vacanta ai nevoie si de... un rucsac! Pe langa culoare si material, ar trebui sa acorzi o mai mare importanta utilitatii, cat si confortului pe care ti-l ofera in timp ce pedalezi.

Un cunoscut brand de calitate de rucsaci pentru biciclete este Deuter, fondat de Hans Deuter in 1898. In gama de echipamente pentru biciclete de la Veloteca, rucsacii pentru biciclete Deutar sunt reprezentati intr-o colectie impresionanta de culori, materiale, marimi.

Deuter imbina armonios caracteristicile de baza ale oricarui echipament de bicicleta- greutate, spatiu de depozitare si confort sporit. In plus, pentru ca este o marca ce se respecta, are dotat pe partea din spate un sistem  Airconfort ventilation si bretele ventilate, ca sa nu transpiri. Iar pentru siguranta ta, are si elemente reflectorizante, buzunare laterale, compartiment pentru haine ude si pelerina de ploaie.

Daca te-am convins sa iti faci concediul pe doua roti, nu ezita sa pui in aplicare sfaturile noastre pentru siguranta. Vacanta placuta!

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.