Vrei să adopți metode interactive de învățare? Iată de ce ai nevoie pentru a te juca cu copilul tău ca să învățați împreună

Author: Oana Picerea

Majoritatea părinților vor copii lor să aibă note mari la școală și să învețe cât mai multe lucruri. Dar s-a dovedit că un copil învață și reține mai repede prin diferite metode interactive, care nu se folosesc în sistemul de învățământ. Dacă vrei copilul tău să învețe mai bine și să rețină informațiile mai repede, poți adopta diferite metode de învățare prin joacă.

4 lucruri care te pot ajuta în jocuri de învățare interactivă

În magazine se găsesc diferite jocuri interactive pentru copii pe categorii de vârstă, inclusiv pentru copii sub un an. Poți alege să cumperi jocuri de învățare prin metode interactive pentru fiecare vârstă, dar poți să cumperi anumite lucruri pe care le poți folosi o perioadă mai lungă de timp, doar să le adaptezi la vârsta copilului tău.

1. Tablă magnetică

Poți cumpăra o tablă magnetică care să fie dotată cu litere și cifre magnetice pentru a învăța copilul tău să recunoască literele și cifrele pentru început, ca apoi să poate scrie cuvinte și propoziții, precum și să facă diferite operații matematice. În timp, poți achiziționa alte obiecte utile în procesul de învățare care au magnet, sau poți chiar tu să lipești un magnet pe orice alt produs.

2. Hartă interactivă

Pentru a-ți ajuta copilul la geografie poți cumpăra o hartă interactivă, dar o poți folosi pentru acumularea mai multor cunoștințe. Poți alege o hartă simplă pe care să adaugi diferite poze în funcție de ceea ce vrei să învețe, formele de relief, habitatul animalelor, fauna, locații istorice importante, țări și capitale. O hartă interactivă ajută la vizualizarea lucrurilor, astfel poți stimula memoria vizuală.

3. FlashCards

O metodă clasică de învățare este flashcards interactive. De regulă, acestea conțin pe o parte întrebarea, iar pe revers răspunsul. Sunt diferite carduri de cumpărat pentru toate vârstele, pentru a recunoaște animalele, literele, țări și capitale, meserii etc. Poți să le faci și tu în funcție de ceea ce dorești ca copilul tău să învețe cu ajutorul lor.

4. Imprimantă

Deși poate că este o investiție mai mare pentru moment, ai putea lua în considerare să cumperi o imprimantă de la Altex. Sunt multe jocuri pe care le poți face chiar tu pentru a stimula percepția și memoria vizuală a copilului tău. Poți printa imagini, jocuri, inclusiv te poți folosi de imprimantă pentru a face lucrurile prezentate mai sus într-un mod personalizat. Astfel vei putea folosi imprimanta pe termen lung în funcție de stadiile diferite de învățare. De asemenea, poți folosi imprimanta și pentru proiectele sau temele de la școală care trebuie să le predea în format fizic.

În concluzie, prin metode interactive de învățare poți să-ți ajuți copilul să înțeleagă mai bine, să rețină mai ușor informațiile și îi poți stimula imaginația. Poți să te folosești de aceste lucruri atât pentru a învăța lucruri în afara curriculei școlare, cât și pentru a înțelege mai bine materia de la școală. Vă puteți jucat împreună folosind aceste metode încă de la vârsta de 3 ani a copilului. În plus, este o metodă prin care puteți vă petreceți timp împreună într-un mod creativ.

 

Sursa foto: Unsplash.com

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.