Vrei să îți definești stilul vestimentar, dar nu știi cum? TOP 3 sfaturi de care să ții cont

Author: Oana Picerea

Dacă vrei ca mereu să arăți bine atunci când îți creezi o ținută, dar și să scapi de universala problemă că nu ai cu ce să te îmbraci chiar dacă ai dulapul plin de haine, cel mai bine este să îți definești stilul vestimentar. Chiar dacă îți stabilești un anumit stil, acesta nu trebuie să rămână același mereu, pentru că intervin numeroase criterii care îl pot schimba, precum: vârsta, preferințele sau chiar modul tău de a fi și gândi. De aceea, poți să te joci puțin cu diferite piese vestimentare pentru a vedea ce ți se potrivește. Iar dacă nu vrei să faci asta, ei bine, noi avem 3 sfaturi care te vor ajuta să îți găsești stilul. Citește articolul în continuare și află care sunt acestea.

TOP 3 sfaturi de care să ții cont

1. Uită-te în dulapul tău

Pentru început este important să vezi deja ce piese vestimentare se află în garderoba ta. Acesta este cel mai bun moment în care poți observa dacă îmbrăcămintea ta se îndreaptă către ceva anume. Poți încerca să pui în grămezi hainele care sunt din același stil și la final să vezi care predomină. De asemenea, tot în acest moment poți vedea și din punct de vedere cromatic ce predomină în dulapul tău. După ce ai făcut acest întreg proces, vezi din care haine ai cele mai multe, fiindcă acelea sunt hainele în care te simți în largul tău. Iar hainele pe care decizi că nu vrei să le mai porți, nu le arunca, donează-le sau de ce nu, vinde-le online.

2. Gândește-te la ținutele tale de zi cu zi

Dacă vrei ca întregul drum spre găsirea și definirea stilului tău să fie unul rapid este foarte simplu să te gândești care sunt hainele pe care le porți cel mai des. În acest fel îți poți da seama cu ce te simți cel mai comod și ulterior să analizezi situația. Să vezi de ce alegi acele haine și cum îți poți lua mai multe elemente vestimentare din acel gen.

3. Informează-te despre acest domeniu

Este important ca înainte să mergi în magazin să îți cumperi haine, să știi câteva informații de bază despre diferite stiluri vestimentare. Dacă nu ești la curent cu acest subiect, este bine să știi că există numeroase variante din care poți alege: cel elegant, cel modern, cel clasic, cel romantic, etc. De exemplu, dacă ești o persoană în a cărui dulap se regăsesc predominant rochii de damă este clar că te învârți în zona romantică și chiar spre eleganță. Este bine să știi cât mai multe pentru a putea face decizia potrivită.

În concluzie, înainte de a renunța la hainele pe care deja le ai, cel mai bine este să faci o mică revizie și să vezi cum stă treaba. Nu uita, este important să ai un stil vestimentar bine definit, pentru a te putea simți mereu bine cu hainele pe care le porți. Dacă ești în căutarea unor noi piese, cei de la Atmospherefashion.ro îți vor oferi numeroase opțiuni dintre care poți alege.

 

 

 

Sursă foto: Unsplash.com

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.