Vrei să mergi cu cortul? 3 sfaturi pentru a avea o experiență de camping reușită

Author: Ana Filip
Actualizat: 24 oct 2023, 16:31

Ești gata de prima experiență cu cortul? Nimic nu poate fi mai palpitant decât să pornești în prima ta aventură de acest gen. Pentru a avea parte de o experiență reușită, va fi nevoie să acorzi mare atenție câtorva elemente care îți vor asigura confortul și siguranța.

Iată 3 sfaturi de care să ții cont înainte de a te aventura pentru prima dată cu cortul

1. Echipează-te corespunzător

Atunci când mergi cu cortul, echipamentul ales poate face diferența între o experiență plăcută și una neplăcută. Asigură-te că dispui, în primul rând,  de un cort rezistent la intemperii, suficient de spațios pentru toți membrii grupului. De asemenea, ai nevoie de accesorii potrivite pentru camping, pe care le poți achiziționa în cadrul promoțiilor Black Friday de pe site-ul hectarul.ro, unde, printre reducerile la articolele de vânătoare și pescuit, agricultură sau grădinărit, vei găsi și secțiunea de camping. Odată ce ai ales cortul potrivit, selectează un sac de dormit confortabil și corespunzător temperaturilor așteptate în zona în care vei campa. Nu uita de lanterne, obiecte esențiale pentru a vedea în jurul cortului noaptea, împreună cu niște baterii de rezervă în cazul în care se termină primele. Să ai și câteva haine de schimb potrivite pentru campare, în funcție de zona în care vrei să te aventurezi.

2. Alege cu grijă locul potrivit

Selectarea unui loc de camping potrivit este la fel de importantă precum echipamentul pe care îl deții. Atunci când alegi pentru prima dată un loc de ieșit cu cortul, verifică dacă acesta permite campingul sau dacă ai nevoie de permise speciale deoarece este absolut necesar să te conformezi regulilor pentru a proteja mediul înconjurător și a fi în siguranță mereu. Asigură-te că spațiul ales este aproape de apă potabilă și ușor accesibil pentru a procura hrană, în cazul în care nu ai provizii suficiente. Informează-te dacă terenul pe care îți amplasezi cortul nu este predispus la alunecări de teren, inundații sau alte pericole naturale.

3. Fii pregătit pentru situații de urgență

În natură, lucrurile te pot lua prin surprindere, exact când te aștepți mai puțin.  Este important să fii pregătit pentru situații de urgență pentru că o bună echipare și niște noțiuni de siguranță bine implementate îți pot salva viața. În primul rând, asigură-te că ai un kit de prim ajutor bine echipat cu bandaje, substanțe antiseptice, pastile pentru alergii sau alte medicamente necesare, care crezi că ți-ar prinde bine. Apoi, nu uita să ai mereu la tine telefonul mobil, chiar dacă mergi într-o zonă fără semnal. Apelul de urgență către 112 funcționează de oriunde. De asemenea, ar fi de preferat să înveți să folosești o hartă și o busolă pentru a te orienta în cazul în care te rătăcești și nu ai semnal pentru internet. Să ai la tine spray pentru urși, fluiere și chibrituri pentru a speria potențialii atacatori!

Prin urmare, ieșirea cu cortul poate fi printre cele mai frumoase experiențe din viața ta, atâta timp cât știi să pui în practică sfaturile menționate. Alegerea unui echipament potrivit, selectarea locului ideal și pregătirea temeinică pentru situațiile de urgență sunt vitale în orice aventură cu cortul.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.