Vrei sa-ti construiesti o casa intr-o zona rurala? Top 3 provocari la care sa te astepti si cum sa le eviti

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 25 apr 2018, 10:34

Traficul aglomerat, blocurile cu multe etaje si zgomotul sunt cateva dintre motivele care te-ar putea determina sa fugi de viata de la oras. Prin urmare, ti-ai putea canaliza atentia pe gasirea unei locuinte intr-o zona rurala, departe de agitatia metropolitana.

Evident, in acest caz, vei avea de ales intre a achizitiona o casa gata construita si a incepe constructia unei case de la zero. Daca iti doresti sa ai casa la care ai visat dintotdeauna, cel mai probabil iti vei indrepta atentia catre proiecte de case custom, eliminand alternativa de a cumpara un imobil “la gata”. Si totusi, daca ai de gand sa iti faci o casa de la zero intr-o zona rurala, trebuie sa stii la ce provocari sa te astepti.

  • Infrastructura

Prima si cea mai intalnita problema cu care te-ai putea confrunta cand alegi sa iti faci o casa intr-o zona rurala tine de infrastructura. Auzim adesea proprietari care se plang de drumuri neasfaltate, care, din cauza ploilor si a zapezii devin adevarate santiere. Sigur, aceasta este o provocare pe care o vei putea evita daca alegi atent un teren in zona in care ti-ai dori sa fie construita casa ta. Iti sugeram sa iei o decizie pe baza situatiei actuale, pentru ca s-ar putea sa dureze foarte mult pana ce infrastructura va fi pusa la punct de autoritatile locale din zona.

  • Reteaua de utilitati

O alta limitare pe care sa o iei in considerare atunci cand planuiesti sa iti construiesti o casa la curte face referire la aria de acoperire a retelei de utilitati. De foarte multe ori, lipsa electricitatii sau a retelei de gaze naturale reprezinta o piedica pe care foarte greu o poti elimina, tocmai pentru ca nu tine mereu doar de tine. Alege o suprafata de teren care se afla intr-o zona populata, inconjurata de case care sunt deja racordate la reteaua de utilitati. Pe de alta parte, daca iti doresti foarte mult sa iti construiesti locuinta intr-o zona mai putin populata, e necesar sa te gandesti la solutii alternative, cum ar fi, de exemplu, utilizarea unui generator sau montarea unei centrale termice electrice in locul uneia pe gaz.

  • Infiltratiile

In functie de zona in care ai ales sa te muti si sa-ti faci casa, exista sau nu riscul ca infiltratiile de apa sa-ti dea batai de cap. Aceasta problema este intalnita adesea in zonele care sunt inundate frecvent. Infiltratiile sunt foarte periculoase atat pentru integritatea casei, cat si pentru sanatatea ta. Aparitia igrasiei, degradarea finisajelor si dezvoltarea mucegaiului si a altor bacterii si microorganisme daunatoare sunt doar cateva dintre problemele cauzate de infiltratii. Daca nu vrei sa treci prin asta, poti solicita un studiu geotehnic care iti va oferi o imagine de ansamblu asupra structurii si calitatii terenului.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.