Vrei să transformi facturile în simple amintiri neplăcute? Află ACUM ce trebuie să faci pentru a te bucura de independență!

Author: Alina Petre

Facturile sunt, mai ales pentru cei care locuiesc la oraș și depind în totalitate de facilitățile puse la dispoziție de companiile de gaz, curent și apă, o problemă din ce în ce mai apăsătoare. Unii decid, din această cauză, dar și a diferenței de prețuri pentru achiziția unei locuințe între mediul rural și mediul urban să se mute la sat. Totuși, nu putem să alegem toți să trăim la sat și mulți nu-și doresc acest lucru. Stresul facturilor, al taxelor și impozitelor devin din ce în ce mai sufocant, iar noi trebuie să luăm deciziile corespunzătoare pentru a face față acestei situații.

Investește în independența ta

Există diferite variante de care te poți folosi pentru a deveni independent și a nu mai depinde de rețelele care îți alimentează casa cu cele necesare confortului. Inovațiile tehnologice și noile apariții care pot fi folosite pentru uz casnic îți oferă posibilitatea să îți transformi locuința și natura în aliați împotriva facturilor. Pe lângă acestea poți, și chiar ar fi indicat, să încerci să scapi de acele electrocasnice din locuință care consumă prea mult curent, să schimbi geamurile care nu se mai închid corespunzător și să intervii oriunde descoperi că există pierderi.

   1. Pompă de căldură

Centralele termice convenționale au devenit, în contextul actual al prețurilor, păguboase, pentru case. Cu cât suprafața disponibilă este mai mare, cu atât va crește consumul și, implicit, facturile. Pentru a menține o temperatură plăcută în interior pe timpul iernii, trebuie să scoți din buzunar sume considerabile de bani pe care le-ai putea folosi pentru a face activități mult mai plăcute sau utile. Una dintre cele mai econome variante disponibile acum pe piață de care te poți folosi pentru a diminua considerabil costurile este pompa de căldură, compatibilă cu orice sistem de încălzire și care are un consum redus de curent electric. De asemenea, prin montarea unui acumulator de apă îți poți asigura și încălzirea acesteia.

   2. Panouri solare

Probabil că ai tot auzit în ultimul timp de posibilitatea folosirii soarelui pentru a produce energia necesară locuinței. Această variantă este una care nu te ajută doar să scapi de facturi, ci oferă și o alternativă verde, nepoluantă pentru producerea electricității. Investiția pentru a acoperi necesarul de curent poate fi destul de mare, dar poți, pentru început cel puțin, să folosești panouri solare doar pentru a asigura funcționarea pompei de căldură. Pe lângă panourile solare trebuie să mai achiziționezi piese și accesori necesare montării acestora și legării la sistemul de alimentare cu curent, precum țeavă gofrată de pe shop-einstal.ro. Folosirea pompei de căldură împreună cu panourile necesare alimentării acesteia cu curent este una dintre cele mai bune variante ale momentului care te poate ajuta să reduci cât mai mult costurile de întreținere a locuinței. Treptat, dacă această modalitate se dovedește satisfăcătoare poți suplimenta numărul de panouri până în momentul în care energia pe care o folosești în locuința ta este produsă doar de tine și nu mai depinzi de rețea.

Așadar, pentru a-ți reduce cheltuielile și a te bucura de independență trebuie să fii la curent cu noile apariții, să achiziționezi produsele potrivite și să faci acele investiții care îți vor asigura confortul pe termen lung!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.