Vreme caniculară în următoarele zile! Meteorologii anunță temperaturi de până la 37 de grade Celsius

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 iun 2024, 20:00

Vreme caniculară în următoarele zile! Meteorologii anunță temperaturi de până la 37 de grade Celsius

Sursa: pexels.com

Meteorologii au emis o avertizare de vreme caniculară în următoarele zile. Temperaturile vor putea ajunge până la 37 de grade Celsius.

În România este de-a dreptul o vreme caniculară. Temperaturile au atins deja 32 de grade în sudul țării și nu pare deloc că vor scădea, anunță meteorologii.

Vreme caniculară în următoarele zile

Vara și-a intrat în rol mai mult decât ne-am fi așteptat. Dacă luna iunie este de obicei ploioasă, se pare că în primele zile ale lunii, soarele a fost cel care a pus stăpânire în România.

Luni a fost cea mai călduroasă zi din acest an și sunt așteptate temperaturi și mai ridicate în următoarea perioadă.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță că gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în numite regiuni din țară: Cum va fi vremea în țară miercuri, 5 iunie 2024

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Directorul ANM, Elena Mateescu, vine cu noi precizări în acest context.

„Ne așteptăm în continuare la fenomene de instabilitate, cu averse care pot depăși la nivel local 25-30 de litri pe metru pătrat, asociate cu intensificări ale vântului și local căderi de grindină. Azi contăm pe 32-33 de grade, mâine vom avea un ecart cuprins între 22-33 de grade Celsius în sud-estul țării. „Ne vom apropia din nou de pragul unei zile de caniculă, 35 de grade Celsius, context în care și umezeala aerului fiind destul de ridicată, disconfortul termic va fi în creștere.

Așa cum arată datele la acest moment, debutul săptămânii viitoare și cel puțin prima jumătate a săptămânii, până în jurul datei de 12 iunie, e posibil să fie caracterizat de temperaturi de peste 35, e posibil să ne apropiem de 37 de grade Celsius, semn că disconfortul termic va fi unul în accentuare”, a spus Elena Mateescu, potrivit Digi24.

Avertizări cod roșu de vreme severă

Luni, 03 iunie 2024, meteorologii au emis prima avertizare cod roșu de vreme severă din acest an. Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, furtunile au stat la pândă și au făcut ravagii în unele zone din țară. 

Citește și: VIDEO! A apărut filmarea cu ultimele clipe din viața celor trei români luați de viitură în Italia. Detaliul incredibil care se vede pe filmare: „Ei erau pregătiți”

Spre exemplu, în satul Mureni, județul Mureș, ploile au distrus acoperișuri și au inundat casele oamenilor. De asemenea, grindina a provocat dezastru în grădinile oamenilor, iar stratul de gheaţă a ajuns în unele locuri să măsoare chiar şi 30 de cm.