Abia spre sfarsitul lunii isi vor face aparitia lapovita si uneori ninsoarea.
In noptile senine, frigul este adesea patrunzator, iar bruma si inghetul la sol sunt fenomene des intalnite. Masele de aer umed si cele reci continentale ce se deplaseaza dinspre Campia Rusa se intalnesc adesea deasupra tarii noastre astfel ca vremea se mentine inchisa si umeda zile de-a randul. In aceste conditii si valorile termice marcheaza o scadere considerabila fata de luna octombrie.
Temperaturi de 30 de grade Celsius
In zona montana joasa si in depresiunile intramontane sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse intre -2 si 2ºC, iar in zona montana inalta (peste 1500 m) aceste valori coboara sub -4 …- 2ºC. Destul de rar, aerul cald venit dinspre bazinul Mediteranei patrunde pana la latitudinea tarii noastre, situatie in care se pot inregistra temperaturi mari, neobisnuite pentru aceasta luna, ce pot ajunge pana in jurul valorii de 30ºC.
Regimul precipitatiilor din noiembrie inregistreaza o usoara crestere fata de luna precedenta, observandu-se o crestere a cantitatilor lunare in sudul si sud-vestul tarii precum si in vestul si nord-vestul acesteia ca urmare a aportului de aer umed dinspre Marea Mediterana. In aceste zone, mediile multianuale, sunt cuprinse intre 50 si 75 l/m2. Cantitati lunare, medii multianuale, intre 20 si 50 l/m2 sunt caracteristice Dobrogei, estului Munteniei, Moldovei si celei mai mari parti a Transilvaniei.
Valori intre 75 si 100 l/m2 se inregistreaza in zona montana inalta.