Vremea azi, 27 ianuarie. Cod galben de ploaie, ninsoare, viscol și intensificări ale vântului. Când va ninge în București

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 ian 2023, 08:57

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 27 ianuarie 2023 

Sursa: freepik.com

Iarna își intră în drepturi, astfel că în cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2023, vremea va fi mohorâtă, rece și se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare. Iată cum arată vremea la nivelul întregii țări.

Vremea se schimbă radical în toată țara, astfel că în mai multe regiuni vom avea parte de un episod de iarnă autentică. Meteorologii anunță pentru ziua de vineri, 27 ianuarie 2023, o vreme închisă, cu precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, motiv pentru care a fost emis și un cod galben de vreme rea. Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 27 ianuarie 2023. 

Vremea vineri, 27 ianuarie 2023. Cod galben de ploi, ninsori, viscol și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea, valabilă de vineri, 27 ianuarie 2023, de la ora 10:00 și până sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 22:00. În acest interval de timp sunt anunțate cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Potrivit datelor venite din partea ANM, precipitațiile însemnate cantitativ vor cuprinde Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali. Se pot acumula cantități de apă de până la 25…40 l/mp. 

Meteorologii anunță că în Dobrogea vor predomina ploile, în timp ce în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie și lapoviță, iar apoi se vor transforma în ninsoare.

Astfel, sunt șanse mari să se depună strat de zăpadă. 

Vântul va sufla cu putere în aceste zone ale țării, astfel că va atinge, la rafală, viteze de până la 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

Meteorologii anunță că în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vor continua ninsorile, astfel că în zilele următoare se va depune strat de zăpadă consistent. Din cauza vântului puternic, vor mai fi intervale cu viscol, lucru care va duce la scăderea vizibilității.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

ANM atenționează că în Transilvania și Moldova mai pot fi depuneri de polei. 

Temperaturile maxime din cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2023, vor fi cuprinse între -1 și 11 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -4 și 4 grade. 

Citește și: Vine iarna în România! Va ninge în toată țara la finele săptămânii. Prognoza meteo completă

Vremea în București vineri, 27 ianuarie 2023

În București se anunță vreme închisă în cursul zilei de vineri și precipitații moderate cantitativ. Ziua vor fi în special ploi și lapoviță, iar din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile.

Temperatura maximă se va situa între 4 și 5 grade, iar minima va fi de 0 grade.

Meteorologii anunță că până în dimineața zilei de duminică se poate depune un strat de zăpadă de 8-15 cm în București. 

Vremea în Brașov vineri, 27 ianuarie 2023

Vreme de iarnă și la Brașov vineri, 27 ianuarie 2023. Meteorologii spun că pe timpul zilei vor mai fi ploi și lapoviță, înregistrându-se o maximă de 2 grade. În noaptea de vineri spre sâmbătă, temperatura din termometre va scădea, astfel că se vor înregistra -4 grade. Precipitațiile se vor transforma în ninsoare, astfel că va ninge la Brașov pe tot parcursul nopții. 

Vremea în Constanța vineri, 27 ianuarie 2023

La Constanța vor predomina ploile vineri, maxima din termometre situându-se în jurul valorii de 8 grade. După lăsarea serii, cerul va rămâne acoperit de nori, va continua să plouă, iar minima va coborî până la 2 grade. 

Citește și: Un ciclon mediteranean va lovi România. Iarna își intră în drepturi și aduce ger și ninsori