Vremea calda da startul sezonului CAPUSELOR. Afla cum te poti proteja pe tine, copiii sau animalul de companie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 11 oct 2020, 02:05

Primavara cand vremea calda face ca iarba sa creasca, iar copacii sa infloreasca, incepe totodata si sezonul capuselor.

Capusele sunt insecte care traiesc in iarba sau in tufe, sezonul acestora fiind din martie pana in iulie, iar mai apoi din septembrie pana in octombrie. Amatorii de plimbari sau picnicuri in iarba verde trebuie sa se protejeze atat pe ei, cat si copiii sau animalele de companie.

Exista spray-uri si solutii speciale pentru oameni sau animale care se pot aplica, la oameni pe picioare sau pe maini inainte de iesi la iarba verde.

In cazul animalelor de companie este de preferat utilizarea unei substante antiparazitare cu trei saptamani inainte. De asemenea, daca ati iesit cu cainele, iar acesta s-a jucat in iarba, inainte de a pleca spre casa, este bine sa periati animalul in eventualitatea in care o capusa s-a prins de blana.

In cazul in care o capusa s-a prins pe suprafata corpului, nu o extrageti! Ea poate fi indepartata simplu cu ajutorul unui bat de chibrit.
Acest tip de paraziti sunt innebuniti dupa mirosul de fosfor umed. Prin urmare, umeziti batul de chibrit si trasati cercuri in jurul zonei afectate cu partea de fosfor a chibritului. Capusa isi va extrage singura capul si va porni spre mirosul de fosfor. E bine sa o ademeniti cu batul de chibrit, iar mai apoi sa o indepartati.

##VIDEO107259##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.