Vremea în august 2022. Cum arată prognoza meteo în ultima lună a verii. Meteorologii anunță temperaturi sufocante

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 26 apr 2023, 04:15

Temperaturile din România în luna august

Sursa: shutterstock

De ani de zile luna iulie nu a mai fost cea mai călduroasă lună a anului, cum este normal, în schimb, luna august a ajuns să fie cea mai secetoasă și cea mai caniculară lună a anului.

Temperaturile au ajuns la un nivel îngrijorător în luna august în anii 2003, 2007, 2012, 2017, când temperaturile au ajuns la 44 de grade. Anul acesta temperaturile din luna august nu vor depăși valorile de 40 de grade.

Prognoza meteo pentru luna august 2022

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 27 iulie 2022: Nu scăpăm de caniculă! Maxime de 40 de grade Celsius!

Nici anul acesta luna august nu va fi mai blândă cu noi și ne vom confrunta cu temperaturi ridicate și aer greu de respirat. Va fi o lună foarte secetoasă, comparându-se astfel cu secetele din anii 1946 și 2000.

Prima parte a lunii va fi de departe cea mai căldurosă, în zona de sud a țării se vor atinge temperaturi de până la 40 de grade, iar în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei temperaturile vor în jurul a 37 de grade.

În a doua parte a lunii, tempraturile vor scădea puțin, dar nu foarte mult și vor fi între 33-38 de grade în sudul țării și de 30-35 de grade în restul țării.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Abia în ultima săptămână din august temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această lună din an, în sudul României se mai ajunge la temperature ridicate, în restul țării find cuprinse între 30-32 de grade.

Citeste si: România este cuprinsă de incendii din cauza căldurii! Au fost mistuite de flăcări mai multe județe din România, printre care Tulcea, Satu Mare, Dolj, Bihor și Botoșani

Cum va fi vremea la munte în luna august

În zonele de munte temperaturile vor fi cele mai suportabile, de aproximativ 29 de grade la începutul lunii și ajungând la 24 la sfârșitul acesteia.

Ploi nu vor fi nici în aceste zone, vremea fiind perfecta pentru drumeții sau petrecerea timpului în natură.

Citeste si: Sute de morţi în Spania şi Portugalia din cauza caniculei. Oamenii se luptă cu temperaturi de peste 45 de grade

Cum va fi vremea la mare în ultima lună de vară

Ploile vor ocoli zona litorală, temperature maximă din luna august va fi de 29 de grade, iar cea minima va fi de 25 de grade, cee ace face luna august perfecta pentru un sejur la

mare. Vor fi însă câteva zile în care valorile vor fi mai ridicate, de peste 30 de grade. Pentru cei care vor să admire un răsărit de soare, acesta va fi remarcat la ora 05:09.

Surse: meteoromania.rounde-si-cand.net, vremea.ro