Vremea in februarie: vine iarna! Avertizarea facuta de meteorologi: ninsori, ger si viscol in Romania

Author: B.M.
ninsori

Cum va fi vremea in februarie: prognoza meteo arata ca vom avea episoade de iarna, cu ninsori, ger si viscol.

Pana acum am avut parte de cea mai calduroasa iarna din ultimii ani, temperaturile atigand valori total neobisnuite pentru aceasta perioada. Spre exemplu in acest weekend in Bucuresti valorile termice au atins 18 grade Celsius.

Se pare insa ca in luna februarie iarna isi intra in drepturi si vom avea episoade de ninsori, ger si viscol.

Citeste si: Meteorologii au emis cod galben pentru mai multe județe! Vremea se schimbă radical! Va ninge chiar și în București

Vremea in februarie: cand vine iarna in Romania

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, luna februarie va continua cu un regim termic ridicat, peste valorile obisnuite pentru aceasta perioada.

Se vor inregistra astfel, in medie, peste sase grade fata de mediile normale. La finalul lunii se va incalzi chiar mai tare.

Cu toate acestea meteorologii avertizeaza ca vom avea parte si de surprize si vor fi zile cu ninsoare si temperaturi scazute in toata tara, care pot lua prin surprindere pe toata lumea.

"Februarie poate sa aduca anumite surprize in anumite zile, in sensul ca pot fi si intervale cu ninsoare chiar in sud, dar practic deja au trecut doua luni de iarna, deci pana acum vorbim de iarna calda, chiar deosebit de calda in anumite zile si cu precadere chiar zilele urmatoare vom avea temperaturi in sudul tarii frecvent peste 15 grade. Pentru inceputul lunii februarie este cu peste 10 grade mai mult decat normal", a declarat Dinu Marasoiu, meteorolog ANM.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Un prim episod de racire va fi chiar in aceasta saptamana cand sambata, spre exemplu, se va inregistra o maxima de 4 grade Celsius si o minima de -6 grade Celsius.

De asemenea tot in aceasta saptamana este posibil ca miercuri seara sa se inregistreze precipitatii sub forma de ninsoare.

Citeste si: Vremea a luat-o razna! Prognoza meteo pentru februarie 2020. Surprize de la meteorologi

Vremea in februarie: temperaturi record

Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, trage un semnal de alarma si spune ca ieri s-au inregistrat cele mai ridicate valori atinse intr-o zi de 1 februarie de cand se fac masuratori meteorologice.

"Ieri am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu si Târgoviste. La 76 de statii meteorologie din reteaua nationala de specialitate, ieri s-au inregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac masuratori meteorologice.

"Iar in aceasta dimineata au fost inregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de statii meteorologice. Pâna marti, vorbim de temperaturi maxime cuprinse intre 5 si 17-18 grade Celsius.

Este posibil ca in extremitatea de sud-vest sa depasim chiar 18 grade Celsius.

"De altfel, la Calafat, la ora 8, inregistram deja 13 grade, iar la munte, la statii meteorologice din partea de vest, chiar centru si est a tarii, mercurul din termometre a inregistrat 9-12 grade", a spus Elena Mateescu, potrivit digi24.ro.

 

Taguri: