ANM a anunțat cum va fi vremea în luna februarie 2024, considerată a fi ultima lună calendaristică de iarnă. Află din articolul de mai jos la ce să ne așteptăm în următoarele patru săptămâni.
Cum va fi vremea în luna februarie?
Potrivit ANM, între 29 ianuarie și 11 februarie, este așteptată o creștere a regimului termic în mai multe zone ale țării.
Astfel, regiunile precum Oltenia, Dobrogea, Banat și Muntenia vor experimenta temperaturi maxime situate în jurul valorilor de 14-15 grade Celsius. De menționat este faptul că probabilitatea apariției precipitațiilor rămâne ridicată pe întregul interval de prognoză.
În ultima actualizare a prognozei meteorologice pentru februarie 2024 în România, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aduc vești neașteptate cu privire la condițiile meteorologice care vor caracteriza această lună.
În intervalul cuprins între 29 ianuarie și 11 februarie, ANM prognozează o creștere semnificativă a temperaturilor în diverse regiuni ale României. Zone precum Oltenia, Dobrogea, Banat și Muntenia se vor bucura de maxime de aproximativ 14-15 grade Celsius. Cu toate acestea, notăm că probabilitatea precipitațiilor rămâne ridicată pe tot parcursul acestei perioade.
Meteorologii de la AccuWeather aduc vești și mai surprinzătoare pentru luna februarie 2024, indicând o absență aproape totală a zăpezii în România. Contrar experiențelor anterioare, unde luna februarie aducea adesea zăpadă, se pare că în acest an acest element va fi semnificativ mai puțin prezent. În București, singura zi în care ar putea ninge este 29 februarie, dar temperatura va fi atât de ridicată încât fulgii de nea se vor amesteca cu picăturile de ploaie.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Cum va fi vremea în perioada 29 ianuarie 2024 – 05 februarie 2024?
Prognoza AccuWeather indică pentru București o lună februarie cu un regim solar abundent, temperaturi mult peste media perioadei și o aproape absență a precipitațiilor. Această schimbare neobișnuită atrage atenția asupra posibilelor consecințe asupra mediului și a activităților cotidiene, subliniind natura imprevizibilă a schimbărilor climatice.
Săptămâna 29 ianuarie 2024 – 05 februarie 2024 se anunță a fi caracterizată de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile
extracarpatice. Această schimbare în regimul termic sugerează o perioadă de iarnă mai blândă, cu efecte notabile în special în zonele situate în afara Carpaților.În ceea ce privește regimul pluviometric, se așteaptă o distribuție inegală a precipitațiilor. Zona Munților Apuseni și jumătatea nordică a Carpaților Orientali vor experimenta excedente de precipitații, în timp ce regiunile extracarpatice vor resimți un deficit pluviometric. În restul țării, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru acest interval.
Cum va fi vremea în perioada 05 februarie 2024 – 12 februarie 2024?
Săptămâna 05 februarie 2024 – 12 februarie 2024 aduce cu sine o continuare a temperaturilor medii mai ridicate, în special în regiunile extracarpatice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale ale României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, accentuându-se în zonele montane, în timp ce restul teritoriului se va confrunta cu precipitații apropiate de normalul pentru această perioadă.
Cum va fi vremea în perioada 12 februarie 2024 – 19 februarie 2024?
În perioada 12 februarie 2024 – 19 februarie 2024, temperatura medie a aerului va fi în general apropiată de valorile specifice acestui interval. Cu toate acestea, se anticipă posibile ușoare scăderi în zonele montane și creșteri ușoare în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va înregistra excedente în regiunile vestice, nordvestice și centrale, cu accent pe zonele montane, iar în restul țării se va menține aproape de normal.
Cum va fi vremea în perioada 19 februarie 2024 – 26 februarie 2024?
În săptămâna 19 februarie 2024 – 26 februarie 2024, mediile valorilor termice vor reveni în jurul celor specifice pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor indica o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, accentuând caracterul neobișnuit al condițiilor meteorologice pentru luna februarie.
Pe fondul acestor evenimente, vremea extremă în Europa, cu temperaturi deosebit de ridicate în sudul Spaniei și sudul Franței, aduce o notă de noutate în contextul schimbărilor climatice globale. Se observă recorduri de căldură, în special în Spania, cu temperaturi care ating praguri neobișnuite pentru luna ianuarie. Aceste fenomene meteorologice neașteptate subliniază din nou impactul schimbărilor climatice asupra condițiilor meteorologice obișnuite și necesitatea adaptării la aceste schimbări surprinzătoare.