Vremea în luna ianuarie 2024: Prognoza meteo care ne dă peste cap planurile

Author: Denisa Irimia
Actualizat: 26 dec 2023, 10:57

Vremea în luna ianuarie 2024

Sursa: freepik

Specialiștii în meteorologie au efectuat o revizuire a prognozei meteorologice pentru perioada următoare de iarnă, furnizându-ne informații actualizate cu privire la condițiile meteorologice.

Conform acestora, există posibilitatea ca sărbătorile să fie caracterizate de temperaturi mai înalte decât media obișnuită.

Citește și: Veste de ultimă oră pentru cetățenii români! Cine sunt angajații care vor avea prime substanțiale de Crăciun

Vremea în luna ianuarie 2024

În plus, se anticipează că temperaturile vor rămâne ridicate și după încheierea perioadei festive, extinzându-se și în lunile ianuarie și februarie ale anului 2024.

Experții meteorologi aduc în atenție această perspectivă, oferind o privire mai detaliată asupra a ceea ce ne putem aștepta în primele luni ale noului an.

Conform unei comunicări recente a directoarei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, există posibilitatea ca Sărbătorile de iarnă pentru sezonul 2023-2024 să înregistreze temperaturi mai ridicate decât de obicei.

 Detaliind mai mult, specialistul a subliniat că intervalul cuprins între 18 decembrie și 15 ianuarie 2024 va marca o schimbare semnificativă în condițiile meteorologice.

Pe durata menționată, se anticipează că temperaturile vor înregistra valori mai înalte decât cele obișnuite pentru sezonul de iarnă în toate regiunile țării. Meteorologii prognozează că vor fi observate abateri semnificative în fiecare zi, mai ales în regiunile din estul României, dar și în zonele vestice și sudice, inclusiv în ultima săptămână a anului 2023.

Astfel, se prefigurează ca Ziua de Crăciun să fie caracterizată de temperaturi mai înalte decât așteptările multora.

Informația furnizată de directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, indică faptul că aceeași tendință meteorologică se va menține și în noaptea de Revelion.

Se pare că condițiile meteorologice nu prezintă semne de schimbare semnificativă nici în săptămânile imediat următoare perioadei festive.

Mulți dintre românii care visau să experimenteze bucuria zăpezii fără a fi nevoiți să călătorească la munte vor fi dezamăgiți să afle că așteptările lor nu vor fi îndeplinite în anul ce urmează.

Se pare că, conform previziunilor meteorologice, Capitala nu va fi acoperită de stratul alb nici în 2024.

Prognoza meteo care ne dă peste cap planurile

Totuși, există speranțe pentru o schimbare semnificativă în evoluția vremii la începutul noului an, sugerând că modificările meteorologice vor aduce cu sine transformări în privința acestui aspect.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

O mulțime de persoane aveau așteptări că sezonul sărbătorilor de iarnă în București va fi marcat de ninsoare, mai ales având în vedere primele prognoze meteorologice care anticipau precipitații abundente în această perioadă.

Cu toate acestea, conform ultimelor actualizări meteorologice, se conturează o perspectivă diferită. Se pare că și după sărbători, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi fost de așteptat în această perioadă a anului, aducând cu sine un climat mai blând și lipsit de ninsoare în Capitală.

Conform prognozei meteorologilor de la Accuweather, se așteaptă că pe 2 ianuarie va cădea lapoviță în București. Cu toate acestea, chiar dacă în prima fază se preconizează acest fenomen, temperaturile vor înregistra o creștere ulterioară, depășind normele specifice acestei perioade a anului.

Întrebarea care se pune acum este când vom avea parte de următoarea ninsoare. Potrivit specialiștilor, estimările indică faptul că precipitațiile sub formă de zăpadă nu sunt așteptate în București până la sfârșitul lunii ianuarie, aproximativ în jurul datei de 27.

În cea mai mare parte a primei luni a anului 2024, în București, temperaturile diurne se vor menține la valori pozitive. Fenomenul se va extinde și în alte regiuni ale țării, oferind condiții meteo mai călduroase.

Prognoza sugerează că acest trend favorabil se va păstra și în luna februarie a anului următor, în special în Capitală, unde vremea se anunță ideală pentru activități în aer liber și plimbări relaxante.

Conform prognozei meteo prezentate de specialiștii de la Accuweather, se așteaptă ca în luna februarie a anului 2024 temperaturile să nu înregistreze scăderi semnificative. În contrast cu prima lună a noului an, această perioadă va fi caracterizată de mai multe episoduri de precipitații sub formă de fulgi de nea.

Citește și: Dezlegare la pește în data de 13 decembrie 2023, potrivit calendarului ortodox