Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în care se regăsește și perioada în care are loc mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie. Iată ce vreme îi așteaptă pe românii în următoarea mini-vacanță a anului 2023.
Care este vreme în mini-vacanța de Sf. Andre- 1 Decembrie 2023
Mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023 reprezintă prilejul ideal pentru români de a își celebra zilele libere într-un cadru relaxant, de poveste, însă pentru acest lucru este necesar să cunoască prognoza meteo, astfel încât
În săptămâna 7 noiembrie- 13 noiembrie 2023, valorile din termometre vor fi mai ridicate față de cele normale, iar regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice și local în extremitatea de sud, de est și de sud-est a țării, în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.
În săptămâna 13 noiembrie 2023- 20 noiembrie 2023, întreaga țară va resimți valorile ușor ridicate decât cele normale pentru acest interval, iar precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.
Citește și: Câte zile libere legale au românii în noiembrie 2023? Urmează o nouă mini-vacanță
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Săptămâna 20 noiembrie 2023- 27 noiembrie 2023 vine cu vești la fel de bune pentru români, temperaturile rămânând la un nivel mai ridicat decât cel specific lunii în care ne aflăm, iar normalitatea va reveni și pentru regimul pluviometric, în toate regiunile țării.
Săptămâna în care va avea loc mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023, mai exact 27 noiembrie- 4 decembrie, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestei perioade a anului, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice, în rest vor fi apropiate de
cele normale.
Când vom vedea prima zăpadă a anului 2023?
Luna noiembrie va fi plină de precipitații, iar meteorologii spun că aversele se vor transforma în fulgi de zăpadă, însă nu în luna noiembrie. Prima zăpadă este așteptată de specialiști abia după ce trec sărbătorile de iarnă, mai exact după ce anul 2023 de termină, această situație fiind una favorabilă pentru cei ce lucrează în agricultură, seceta afectând pământurile și recoltele.
Deși prima zăpadă este anunțată abia după trecerea anului în care ne aflăm, luna februarie nu o să fie prietenoasă cu țara noastră, astfel vor fi prezente ninsori abundente și temperaturi ce vor atinge valori negative.
Citește și: Când începe vacanţa de iarnă pentru elevi şi studenţi în anul școlar 2023-2024?
Vremea de Crăciun și Revelion va fi diferită de cele cu care ne-am obișnuit până acum, cu temperaturi scăzute și zăpada pe care să o admirăm din interiorul casei cu o cană de
ciocolată caldă. Sărbătorile de iarnă vor fi celebrate cu o temperatură puțin mai caldă decât în mod normal, raportat la media ultimelor decenii.