Vremea în noiembrie 2023: Prognoza meteo anunțată de ANM

Author: Cristina Mocanu

Iată actualizarea datelor meteo emise de reprezentanții ANM.

Sursa: pixabay.com

ANM a emis prognoza meteo pentru începutul lunii noiembrie.

Ce temperaturi aduce începutul lunii noiembrie în România? Iată actualizarea datelor meteo emise de reprezentanții ANM.

Cum va fi vremea în ultima săptămână din luna octombrie?

Potrivit reprezentanților ANM, valorile termice vor fi mult mai ridicate pentru această perioadă, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Astfel, în săptămâna 23-30 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 20 octombrie 2023, în țară: Vremea continuă să se încălzească treptat, iar temperaturile vor fi peste cele specifice pentru această perioadă

Cum va fi vremea în luna noiembrie?

În perioada 30 octombrie- 6 noiembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În săptămâna următoare, mai exact în perioada 6– 13 noiembrie, temperatura medie aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 13– 20 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre excedent în cea mai mare parte a țării, au precizat meteorologii.

Cum va fi vremea pe regiuni în următoarea perioadă?

Pentru perioada 20-29 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate. Iată cum va fi vremea în următoarele zile:

Temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată. Prin urmare, în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu valori medii ale maximelor în general de 25...27

de grade și ale minimelor de 12...14 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 8...10 grade.

Citește și: Când se dă drumul la căldură în București! Ce se întâmplă cu gigacaloria în această iarnă

La malul mării, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în data de 20 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit,

cu medii ale maximelor în jurul a 26 de grade și ale minimelor de 12...14 grade, apoi se va răci din nou. Pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade și ale minimelor de 10...12 grade.

La munte, La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre -7...-3 grade. Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 14...16 de grade și ale minimelor de 6...8 grade. Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8...10 de grade și minime de 2...4 grade, în medie regională.