Vremea iulie 2020: se anunta canicula extrema! Cat de cald va fi in Romania

Author: B.M.
Actualizat: 28 ian 2021, 06:25
Canicula

Vremea iulie 2020: meteorologii avertizeaza ca aceasta luna va fi una dintre cele mai caniculare din acest an.

Vremea iulie 2020: Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Elena Mateescu, spune ca acest an va fi unul al extremelor si ca luna iulie va fi caracterizata de o seceta puternica, dar ca se vor produce si vijelii cu caderi de grindina.

Oficialul avertizeaza ca anul 2020 va fi unul dintre cele mai calduroase din istorie si ca temperaturile vor depasi valori record.

Vremea iulie 2020: ce temperaturi se vor inregistra

Elena Mateescu, directorul ANM, spune ca in aceasta luna vom avea frecvent temperaturi de 36- 37 de grade Celsius.

„Ne aşteptam la un an al extremelor meteorologice. După 8 luni de secetă, am avut 2 luni cu cantităţi abundente de precipitaţii. Săptămâna viitoare (săptămâna curentă- n.r.) va fi caniculă.

Va fi un an al extremelor meteorologice. E posibil să avem 36, chiar 37 de grade Celsius”, a spus Elena Mateescu.

Citeste si: ANM a facut anuntul: vreme caniculara pentru mare parte din tara si o avertizare Cod Galben de ploi torentiale si grindina! Iata care sunt zonele vizate!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Vremea iulie 2020: desi pare ca a atins apogeul, canicula abia acum incepe in Romania. In urmatoarele doua saptamani vremea se va incalzi si mai tare, dar in acelasi timp instabilitatea atmosferica se va mentine foarte ridicata iar riscul producerii unor furtuni este unul mare.

Potrivit prognozei ANM, temperaturile vor depasi frecvent 30- 32 de grade iar minimele vor avea o medie de 19 grade in majoritatea regiunilor.

In multe zone vremea va fi instabila si se vor semnala ploi, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina.

Vremea iulie 2020: cum va fi la munte

In urmatoarele doua saptamani vremea va fi mai racoroasa la munte fata de restul tarii. Temperaturile maxime vor varia intre 19 si 22 de grade iar minimele vor cobori pana la 9 grade.

Va fi o perioada marcata de puternice instabilitati atmosferice iar turistii care intentioneaza sa faca drumetii montane trebuie sa fie pregatiti pentru schimbari bruste ale conditiilor atmosferice.

Citeste si: Cum să îți răcorești casa imediat, fără aer condiționat. Trucul pe care puțini îl știu

 

Taguri: