Vremea se încălzește în următoarele zile: Vom avea temperaturi de primăvară. Prognoza meteo

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 17 ian 2024, 12:17

Cum o să se schimbe vremea în următoarele zile

Sursa: Unsplash

Românii s-au obișnuit cu temperaturile scăzute pe care le-au experimentat în ultimele săptămâni, însă vremea urmează să se schimbe radical.

România a fost traversată de un val de aer polar pe care oamenii l-au resimțit din plin, temperaturile fiind mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului, însă meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Românii vor avea parte de temperaturi de primăvară, valori ce sunt mai mari decât cele resimțite în mod normal în această perioadă.

Vremea se încălzește în următoarele zile

În ultima săptămână, România a fost traversată de un val de aer polar, însă temperaturile scăzute nu rămân pentru mult timp în țara noastră deoarece de luni vom resimți valori asemănate cu cele din perioada primăverii. Temperaturile de primăvară vor fi resimțite pe timpul zilei, în timp ce noaptea se vor resimți frigul și chiar gerul în unele zone din România.

Meteorologii au anunțat că în săptămâna 15-21 ianuarie 2024, valorile resimțite de români nu o să mai fie scăzute, ci asemănate cu cele resimțite primăvara, mai mult, aceștia au menționat că precipitațiile dispar din aproape toată

țara. Valorile termice din zilele următoare sunt mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, temperaturile maxime pe care termometrele le vor arăta vor ajunge la valori de 9- 10 grade Celsius sau chiar 11 grade Celsius în regiunile din sudul României.

Citește și: ANM anunță prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în țară: Cum va fi vremea în perioada 8 – 21 ianuarie 2024

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

La jumătatea săptămânii 15-21 ianuarie 2024 vom avea parte de câteva schimbări ale temperaturilor, însă temperaturile vor rămâne pozitive în mare parte a țării. Și pe parcursul nopții vor avea parte de o creștere a temperaturilor, deși aceasta nu o să fie la fel de mare față de creșterea temperaturilor de pe parcursul zilei. În toată România vor fi resimțite noaptea temperaturi negative, însă acestea nu o să treacă de -10 grade Celsius, cele mai frecvente temperaturi pe parcursul nopții fiind situare între 0 și -6 grade Celsius.

În București valorile din termometre o să ajungă la 6-7 grade Celsius, temperaturi mult mai mari față de cele normale pentru această perioadă, în timp ce valorile minime înregistrate vor fi cuprinse între -2 și 0 grade Celsius. "În Capitală vorbim de vreme cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, maxime pozitive ce pot atinge 6...7 grade, iar minime din ce în ce mai apropiate de -2...0

grade, în condițiile în care vom avea și sisteme noroase ce vor aduce precipitații cam în toate regiunile și în transformare, mai ales în sudul și sud-estul teritoriului, în lapoviță și apoi ploaie", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, potrivit antena3.ro.

Cum o să fie vremea în următoarele săptămâni 

Temperaturile de primăvară nu vor părăsi teritoriul țării nici în săptămâna 22-29 ianuarie 2024, valorile înregistrate fiind mai mari față de cele obișnuite pentru această lună a anului, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile se vor abate din nou asupra României, iar cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și deficitare în regiunile din sudul țării.

La sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie, mai exact în săptămâna 29 ianuarie-5 februarie 2024, temperaturile se vor apropia de cele normale ale acestui interval, fiind așteptate temperaturi mai mari în regiunile sud-vestice. Și regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Săptămâna 5-12 februarie 2024 va aduce temperaturile la o normalitate a acestei perioade a anului pe întreg teritoriul României, atât din punct de vedere al temperaturilor, cât și din punct de vedere al cantităților de precipitații.