Vremea se încălzește: Vom avea 14 grade în weekend. Prognoza pentru perioada 29 ianuarie 2024 - 4 februarie 2024

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 ian 2024, 13:27

Prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie 2024 - 4 februarie 2024 este una surprinzătoare

Sursa: freepik

Prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie 2024 - 4 februarie 2024 este una surprinzătoare, în care vremea se încălzește.

După câteva săptămâni în care vremea ne-a luat prin surprindere, meteorologii ne aduc alte vești surprinzătoare cu privire la prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie 2024- 4 februarie 2024. Asupra României s-a instalat un val de aer polar, ce a adus temperaturi negative, însă în această săptămână, vremea o să se încălzească, iar în weekend valorile vor ajunge și la 14 grade Celsius în București (mai exact, duminică- 4 februarie 2024). 

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada 29 ianuarie 2024- 4 februarie 2024

În lunile trecute de iarnă am avut parte de condiții meteorologice surprinzătoare, astfel am trecut de la valori mai mari decât cele normale pentru lunile de iarnă, la un val de aer polar ce ne-a adus temperaturi negative atât pe parcursul nopții, cât și pe parcursul zilei. Meteorologii au adus vești în legătură cu prognoza pentru perioada 29 ianuarie 2024- 4 februarie 2024, anunțând valori mult mai ridicate față de cele obișnuite ultimei luni de iarnă.

În săptămâna 29 ianuarie 2024- 4 februarie 2024, termometrele din întreaga țară vor înregistra valori mai mari față de cele normale acestei perioade de iarnă, o excepție va fi făcută în regiunile extracarpatice, unde se vor înregistra abateri termice pozitive, astfel se va ajunge la 14 grade în weekend. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, în timp ce în regiunile extracarpatice o să se înregistreze un deficit de precipitații. 

Citește și: Va ninge în februarie 2024? Anunțul făcut de meteorologi

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

În restul României, regimul pluviometric este cel mai adesea foarte apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Acestea nu o să fie singurele schimbări de care românii vor avea parte în luna februarie. Luna februarie este cunoscută pentru stratul de zăpadă gros ce se așterne, însă anul 2024 este unul diferit, ținând cont de faptul că în România nu sunt anunțate ninsori în luna februarie. Deși este așteptat ca în București să cadă câțiva fulgi de nea, aceștia nu o să rezite foarte mult din cauza temperaturilor ridicate pentru această perioadă a anului, relatează gandul.ro.

Vreme surprinzător de caldă în luna februarie a anului 2024

Meteorologii au adus în atenția românilor prognoza meteo pentru luna februarie a anului 2024, iar aceștia anunță că pe parcursul lunii vom avea parte de schimbări de temperaturi și condiții meteorologice surprinzătoare, ce nu sunt obișnuite pentru această perioadă a anului. Potrivit prognozei realizate de meteorologi, în luna februarie a anului 2024 nu vom avea parte de zăpezile din anii trecuți.

Prognoza meteo arată că singura zi din luna februarie în care o să ningă o să fie la sfârșitul lunii, mai exact în ultima zi a lunii, pe 29 februarie. Deși la data de 29 februarie vom avea parte de singura ninsoare a acestei luni, fulgii de zăpadă se vor transforma în picături de ploaie din cauza temperaturilor ridicate ce se vor înregistra în termometre. 

Primele două săptămâni ale lunii februarie a anului 2024 vor fi extrem de călduroase, cu valori maxime ce se vor situa între 7 și 14 grade Celsius, în cea mai mare parte a țării, urmând ca ultimele două săptămâni ale lunii să se resimtă valori normale acestei perioade, cu temperaturi cuprinse între 3 și 9 grade Celsius.