Vremea se schimbă radical! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic și ninsoare

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 02 feb 2021, 04:30
ANM anunță intensificări ale vântului și precipitații mixte
Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un final de săptămână cu temperaturi scăzute, astfel că, în anumite zone își vor face apariția precipitațiile sub formă de ninsoare.

După mai multe zile însorite, cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Astfel, în perioada următoare vor apărea ploi, lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla cu putere.

Informare meteorologică emisă de ANM. Ce se va întâmpla cu vremea în zilele următoare?

Dacă până acum am avut parte de o toamnă blândă, cu temperaturi ridicate și puține precipitații, acum, meteorologii anunță că vremea se strică în toată țara.

La început de weekend, vântul va prezenta intensificări, iar la munte, la altitudini mari, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă în intervalul 30 octombrie, ora 02:00- 31 octombrie, ora 20:00. Meteorologii anunță intensificări ale vântului și precipitații mixte în zona de munte. Potrivit informațiilor oficiale, vântul va sufla cu viteze de până la 60-80 km/h, iar în zona Carpaților Meridionali, rafalele de vânt vor depăși temporar 90 km/h.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 27 octombrie. Vremea se va incalzi usor, insa nu dispar nici ploile in unele regiuni!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În cursul acestei săptămâni, vremea a fost în general frumoasă la munte, însă pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii anunță ninsori și vânt puternic.

Astfel, la altitudini mai mari de 1500 m pot să apară lapovița și ninsoarea, astfel că există șanse să se depună strat de zăpadă.

Vântul nu va sufla cu putere doar la munte, ci și în celelalte zone ale țării, în special în sudul și vestul Olteniei, acolo unde vântul poate atinge viteze de 50...60 km/h. 

În restul țării, Administrația Națională de Meteorologie anunță ploi și cantitățile de apă care vor depăși 15...20

l/mp. În Subcarpații Moldovei, în cursul zilei de sâmbătă, pot să apară precipitații mixte.

Având în vedere informațiile venite din partea meteorologilor, finalul de săptămână aduce o vreme închisă și rece în aproape toate zonele țării.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminică, 25 octombrie. Vreme schimbătoare, ploi și temperaturi în scădere

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?