Vremea se strică în orele următoare! ANM a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente. Ce zone ale țării sunt vizate?

Author: Bianca Hriscu
Avertizare meteo cod portocaliu și galben de ploi
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că toamna își intră serios în drepturi, iar după o răcire accentuată a vremii, acum, precipitațiile sub formă de ploaie își vor face apariția în mai multe regiuni ale țării.

Vremea capricioasă va pune stăpânire pe mai multe județe ale țării în orele ce urmează. Astfel, meteorologii au emis două avertizări meteo de vreme rea, un cod galben și un cod portocaliu, acestea intrând în vigoare începând de astăzi, de la ora 10.

ANM a făcut anunțul: cod galben și portocaliu de ploi abundente. Unde va ploua în orele ce urmează?

Dacă în luna septembrie ne-am bucurat de vreme frumoasă, cu mult soare și cu temperaturi mult mai mari decât ar fi fost normal pentru data din calendar, acum, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că toamna își intră serios în drepturi. Se întorc ploile în mai multe județe ale țării.

Citeste si: Cod galben de ploi și inundații în jumătate din țară! Harta zonelor vizate

Începând de astăzi, de la ora 10, un cod galben de ploi abundente a intrat în vigoare. Avertizarea meteorologilor este valabilă până pe 02 octombrie, ora 10:00. Meteorologii au anunțat că în vestul, centrul și nordul țării, dar și în regiunile montane va ploua destul de mult, acumulându-se cantități de apă însemnate ce pot depăși 25...35 l/mp. Mai mult decât atât, în zonele de munte, în cursul zilei de miercuri, vântul va sufla cu putere, iar la rafală poate atinge peste 80 km/h.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pe lângă codul galben de vreme rea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare meteo cod portocaliu de ploi abundente. Acesta este valabil în intervalul 30 septembrie, ora 10:00- 02 octombrie, ora 10:00. Principalele zone vizate sunt Maramureșul, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Aici, meteorologii au anunțat că va ploua destul de mult, cantitățile de apă depășind 40...70 l/mp. Codul portocaliu de ploi abundente vizează 11 județe ale țării: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș Severin și Gorj. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 29 septembrie 2020. Revin ploile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi torentiale in mare parte din tara!

Astfel, sfârșitul lunii septembrie aduce vreme mohorâtă în mai bine de jumătate de țară.

Citeste si: VIDEO- Vremea a distrus merele. Prețuri mai mari cu 70%

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?