Vremea trece de la o extremă la alta. Cât de mult vor urca temperaturile vineri. Prognoza meteo ANM vineri, 16 decembrie 2022

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 16 decembrie 2022

Sursa: canva.com

În cursul zilei de vineri, meteorologii anunță că temperaturile vor continua să crească în toată țara. Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 16 decembrie 2022.

Dacă începutul săptămânii a adus o vreme foarte rece, chiar geroasă în anumite regiuni, pentru ziua de vineri se anunță temperaturi ridicate la nivelul întregii țări. Iată cum va fi vremea pe 16 decembrie 2022 în București, la munte, dar și în restul regiunilor țării.

Prognoza meteo ANM vineri, 16 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va deveni deosebit de caldă pentru acest moment al anului, în special în regiunile intracarpatice, dar și în sud-estul României.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal și în zonele montane și submontane. În Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, maximele din cursul zilei de vineri vor fi cuprinse între 11 și 17 grade, în sudul țării se vor atinge maxime de 6 până la 14 grade, în timp ce în zona Moldovei, temperaturile se vor menține scăzute, la nivelul celor normale pentru luna decembrie. 

Minimele vor fi cuprinse între -2 și 3 grade.

Atmosfera va fi una închisă pe parcursul zilei de vineri, astfel că vor fi condiții de ploaie în mai toate regiunile țării. În zonele joase din sudul și estul țării va fi ceață, aceasta fiind însoțită și de burniță și ploi slabe.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vântul va sufla slab și moderat la nivelul întregii țări.

Această încălzire a vremii va duce la topirea stratului de zăpadă depus în regiunile montane, la altitudini mici. În zonele mai înalte, temperaturile vor fi ceva mai scăzute, însă nu va mai ninge.

Citește și: Vremea Crăciun 2022 și Revelion 2023. În ce zone din țară va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

Vremea în București vineri, 16 decembrie 2022

Pentru ziua de vineri, meteorologii anunță o vreme închisă în zona Capitalei. În prima parte a zilei vor fi condiții de ceață, iar temperatura maximă va urca până la 9 grade. Nu va ploua, însă vremea va fi mohorâtă. Maximele se vor situa peste cele normale pentru data din calendar. În timpul nopții mai sunt posibile ploi slabe, cerul va fi acoperit de nori și se va înregistra o minimă de 3 grade.

Vremea în Brașov vineri, 16 decembrie 2022

La Brașov se va putea observa o creștere semnificativă a temperaturii, astfel că se vor atinge chiar și 11 grade la orele prânzului. Cerul va fi noros întreaga zi, dar nu va ploua. După lăsarea serii, meteorologii anunță că vor mai fi condiții de precipitații sub formă de ploaie. Dacă în zilele trecute au mai fost ninsori slabe, creșterea temperaturilor a făcut ca acestea să se transforme în ploi.

Minima va fi pozitivă, termometrele arătând 6 grade.

Vremea în Constanța vineri, 16 decembrie 2022

O temperatură ridicată se va înregistra și la Constanța vineri, 16 decembrie 2022, astfel că termometrele vor arăta 12 grade. Cerul va fi acoperit de nori, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar temperatura va coborî până la 9 grade.

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari