Vremea urata te tine in casa? 16 variante de combatere a plictiselii!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:44

Pentru ca valul de frig te tine in casa asta nu inseamna ca ai un motiv pertinet de plictiseala. Decat sa stai si sa te intrebi ce sa faci, mai degraba gaseste-ti o ocupatie si fa acele lucruri pe care ai increzut intotdeauna ca merita sa le faci.

Asadar, noi va prezentam o serie de variante pentru petrecere a timpului liber in cazul in care esti nevoit sa stai in casa.

1. Asculta un nou post de radio fata de ce asculti in mod normal sau uitat-te la ceva la care nu te-ai uitat pana acum.

2.
Danseza pe o muzica antrenanta si nu numai ca te vei simti mai eliberat din punct de vedere psihic, dar vei face si exercizii fizice.
Este o tonificare placuta.

3. Citeste cartile pa care ti le-ai planificat sa le citesti, dar care din cauza timpului nu ai reusit. Iti recomandam carti care sa te scoata din cotidian, cum ar fi Harry Potter sau orice alta carte care iti ofera actiune, dar in acelasi timp te duce pe alt taram, unul imaginar.

4.
Vizoneaza filmele tale preferate si apeleza la popcorn, in acest fel vei reusi sa faci ca timpul sa treaca atat de rapid incat nici nu-ti vei da seama, mai ales daca te vei uita la filemele
tale preferate.

5.
Incearca n nou hobby. Joglerii, fotografie, astronomie, nu hobby-uri pe care toata lumea le are, alege ceva care ti se pare interesant afla informatii si nu mai pierde timpul aiurea.

6. Porneste un nou proiect sau daca deja ai un hobby termina-ti ce ai inceput.

7. Prepara o masa pentru familia ta, ceva ce nu gatesti in mod normal sau daca nu obisnuiesti sa faci acest lucru, acesta este un bun start.


8. Stai pe internet. Exista un milon de lucrurie pe care le poti faci daca esti conectata la internet. Joaca un jo, citeste articole despre orice subiect iti trece prin cap, cauta glume, vorbeste cu prietenii pe chat sau trimite e-mailuir prietenilor cu care nu ai mai comunicat de mult.

9.
Sunat-i un prieten. Daca esti acasa nu inseamna ca etsi izolat.
Cheama-l in vizita sau stai la povesti prin telefon.

10.
Fa ordine in casa. Daca nu ai ce face si vrei sa faci ceva cu siguranta iti vei da seama ca nu ai oridine in anumite lururi, cum ar fi in duplap, sertare etc.

11.
Redecoreaza. Reamenajeaza-ti locuita, schimba locul pieselor de mobilier sau puneti la punct un plan de renovare a casei, schimba ceva.


12
. Daca iti place sa gatesti si o faci in mod obisnuit incerca ceva nou. Ce zici prepararea painii in casa, asa cum se face pe vremuri fara aparatura sofisticata.

13. Fii creativ. Asculta muzica ta preferata si incerca sa scrii ceva sau deseaza. Cu siguranta imaginatia ta va scoate la suprafata lucruri de care nu stiai ca esti capabil sa le faci.


14.
Introspectia. Foloseste acest timp pentru a medita, contempla, redescoperiti-va. Cine esti? Ce-ti doresti cu adevarat? Este bine sa te cunosti.

15. Odihneste-te. Dormi si te vei simti mai bine, chiar si 20 de minute sunt bune.

16.
Alearga. Poti iesi din casa si timp de 20 de minute sa alergi si te vei simti mai bine, mai liber si mai plin de viata.


 

Taguri:

Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.