Vreti sa va impresionati musafirii? Iata cum se prepara somonul cu paste, ca in Italia

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 30 aug 2021, 00:25

Cunoasteti secretul delicioaselor paste italienesti? Va prezentam o reteta care va va impresiona musafirii: penne cu somon afumat.

"Este un preparat specific italienesc, cu o aroma inconfundabila, se numeste Penne salmone", explica bucatarul. Pentru ca pastele sa fie o delicatesa, e foarte important sa folosim ingrediente de calitate.  Incepem cu pastele, care musai trebuie sa fie cu ou. Si asa aflam si primul truc:

"Vom pune pastele la fiert in apa cu sare. Tot timpul apa trebuie sa fiarba inainte sa bagam pastele. Se fierb mai repede si nu se lipesc intre ele".



Este suficient sa le lasam pe foc  7-8 minute. Trebuie sa fie numai pe jumatate fierte, pentru ca vor mai da in clocot 3 minute in sosul de somon. Asa ca, dupa ce am aruncat pastele in apa care fierbe, putem sa ne ocupam de sos.

Avem nevoie de: somon afumat, rosii cherry, vin alb sec, coniac, smantana, ulei de masline, sare si piper. Specialistul nostru spune ca sosul este secretul celor mai gustoase paste, asa ca luati aminte cum il pregateste: "somonul afumat-file se taie cubulete mai mari pentru ca in momentul prajirii se zdrobeste.
Daca este foarte mic, nu o sa-l vedem in preparat, de aceea o sa-l folosim mai mare. Il vom introduce in tigaie cu ulei de masline".

Nu lasati pestele in tigaie mai mult de 2-3 minute! Apoi puteti adauga coniacul si vinul alb: "il vom flamba pentru scoaterea alcoolului din el, sa prinda chiar numai aroma coniacului. Dupa care vom adauga vinul, pentru gust. La majoritatea preparatelor din peste este bun vinul alb, sec".


Se adauga sare, piper si rosiile cherri taiate musai in patru ca sa nu se zdrobeasca prea tare: "ca sa nu se zdrobeasca rosiile, tot asa, un minut-doua, dupa care adaugam smantana".

Dupa ce au trecut cele sapte minute, aruncam un ochi si la paste. Se scurg, se clatesc cu putina apa rece si se arunca peste sos: "dupa ce introducem pennele, le lasam doua-trei minute sa-si imprumute gustul de coniac, somon afumat, rosie".


In numai jumatate de ora, ati reusit sa gatiti paste delicioase, exact ca in Italia. Pofta buna!
##VIDEO108642##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.