Weekend în familie: 20 de idei de a petrece timpul liber cu copiii

Author: Oana Iosif

Timpul petrecut alături de copii este esențial. Dacă în cursul săptămânii programul fiecărui membru al familiei este individual, în weekend este important să vă asigurați că puteți petrece timp de calitate cu cei mici.

Jocurile și activitățile pe care le puteți face în weekend alături de copii sunt variate. Plimbările și vizitele sunt ideale când vremea este frumoasă. Dacă alegeți să rămâneți în casă sunt o grămadă de jocuri distractive pe care trebuie să le încercați măcar o dată.  Iată și câteva sugestii de activități pentru voie bună garantată. 

Timp de calitate în interior

Finalul săptămânii trebuie să fie o perioadă specială, toată familia se reunește și petrece timp de calitate împreună. 

Jocuri și experimente

Jocurile de memorie sunt un prilej de voie bună pentru părinți, dar și pentru copii. Jocurile logice îi ajută pe copiii să se dezvolte, iar experimentele sunt calea spre înțelegerea lumii în care trăiesc. Pe Boomag.ro puteți descoperi întregul univers al jocurilor copilăriei. 

Jocuri interactive

Monopoly este distractiv, indiferent de vârsta copiilor. Cu Jenga descoperiți cine din familie se pricepe la construcții, iar Twister vă menține în formă. 

Cu Hedbanz vă testați cunoștințele și atenția, iar amuzamentul este garantat. 

Copiii ceva mai mari pot opta pentru domino, șah, table sau go. Nu vor putea câștiga fiecare partidă, dar vor avea destul de multe de învățat despre răbdare și strategie. 

Jocuri cu cărți

Șeptica, Macao, Război, Trombon - sunt câteva dintre jocurile pe care mulți adulți le-au jucat în perioada copilăriei. Deși pot părea ciudate pentru copiii din ziua de astăzi, acestea sunt antrenante și inventive. 

Jocuri de construcție

Construcțiile sunt pentru cei mici veți spune. Cu toate acestea sunt jocuri de construcție care se adresează și categoriilor mai mari de vârstă. Jocurile cu trenuri sunt amuzante și pot fi interesante și pentru cei mari și adulții pasionați de colecționarea trenulețelor. 

Nu neglijați construcțiile cu Lego. Pasiunea pentru micile piese este molipsitoare, iar creațiile vă pot surprinde prin ingeniozitate și detalii. 

Lectură distractivă

Lectura cu voce tare face minuni și se recomandă ca cel puțin 20 de minute pe zi să le citiți copiilor din cărțile pe care le iubesc și din care pot descoperi noutăți. Dacă puteți citi pe voci și îi implicați și pe cei mici, puteți face totul mai distractiv, mai ales că o poveste vă ajută să descoperiți noi teritorii, fără să renunțați la confortul de acasă.

În plus, punerea în scenă a unor povești înseamnă implicarea întregii familii.  

Timp liber afară

Când vremea este frumoasă nimic nu poate fi mai potrivit ca o plimbare în natură, pe jos sau cu bicicleta. Pentru cei care iubesc adrenalina o vizită la un parc de distracții este ideală. 

Totuși, sunt destule activități pe care le puteți desfășura și în grădina casei sau în parcul din apropiere.

Mașinuțe, tobogane, trambuline, leagăne

Copiii au nevoie să facă mișcare în aer liber. Joaca pe toboganele din curtea casei sau din parcul aflat în apropiere este distractivă, atât pentru copiii mici, cât și pentru cei puțin mai mari. 

Leagănele și trambulinele sunt alte variante pentru petrecerea timpului cu multă voie bună, afară. 

Vehiculele cu pedale și fără sunt alte variante amuzante pentru cei care vor să facă mișcare în natură, în familie. 

Acestea sunt doar 20 dintre activitățile pe care le puteți face împreună, ca familie. Important este să vă simțiți bine și să vă distrați. Puteți face o tradiție de familie și, în fiecare weekend, să planificați acțiuni comune, atât pentru relaxare, cât și pentru dezvoltarea voastră ca familie. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.