Weekendul aduce schimbări meteo radicale: Bucureștiul se pregătește pentru o nouă ninsoare

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 18 ian 2024, 14:33

Weekendul aduce schimbări meteo radicale : Bucureștiul se pregătește pentru o nouă ninsoare

Sursa: pexels.com

Vremea capricioasă se pregătește să aducă o transformare spectaculoasă în acest weekend în București, cu un val de schimbări meteorologice semnificative. Potrivit ultimelor informații meteorologice, temperatura va crește vineri, atingând 14 grade Celsius, pentru ca apoi să scadă drastic în ziua de sâmbătă, când vor fi doar 2 grade la orele amiezii.

După temperaturi neobișnuit de ridicate înregistrate vineri, weekend-ul vine cu ninsori. 

Joi, 18 ianuarie 2023, se înregistrează temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 15 grade Celsius, cu aproape 10 grade peste media normală. Însă, bucuria căldurii va fi de scurtă durată, deoarece vineri aduce o răcire semnificativă, în special în nordul țării, unde temperaturile nu vor depăși 3-4-5 grade Celsius.

Cum va fi vremea în acest weekend, în România

Meteorologii de la Accuweather au emis un nou cod de iarnă severă pentru mai multe zone din România, anunțând ger și ninsori, valabil până vineri, 19 ianuarie 2023. Cu toate acestea, joi, temperaturile vor fi în continuare ridicate, iar în sud-est vor fi posibile valori de până la 12 grade Celsius, inclusiv pentru București, unde termometrele ar putea indica 13 grade Celsius.

Citește și: Avertizări meteo pentru ziua de joi: Cod galben de ploi, vânt și ceață în mai multe județe din România

Schimbarea drastică a vremii se va face simțită vineri seara, când înnorările vor persista, vântul va fi activ, iar ploile vor începe să cadă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, conform avertizării meteorologilor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Sâmbăta vine cu ninsoare în Capitală

Sâmbătă, 20 ianuarie 2023, se anunță o răcire simțitoare, cu doar 2 grade Celsius la orele amiezii.

Cerul va rămâne acoperit, iar în prima parte a zilei se așteaptă căderi masive de zăpadă. Meteorologii au actualizat prognoza, indicând că ninsoarea va începe să cadă sâmbătă, de la ora 7:00 la ora 11:00. Duminică, 21 ianuarie 2023, vremea va rămâne rece, cu maxime de 1-2 grade Celsius și minime apropiate de pragul înghețului.

Citește și: Pustnicii care trăiesc în „Satul lui Dumnezeu”! Au lăsat lumea și viețuiesc precum călugării, în satul pe care și l-au făcut singuri! În acest loc sacru își duc traiul doi bărbați, tată și fiu, care au decis să renunțe la confortul de la oraș

Potrivit aplicației Weather din portofoliul Microsoft, zăpada se va acumula în București fără întrerupere sâmbătă, până în jurul orei 16:00, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o repriză de ninsoare care va depăși 12 ore.

Meteorologii avertizează că această perioadă aduce condiții dificile de circulație și recomandă luarea măsurilor de precauție necesare.

Bucureștenii sunt sfătuiți să rămână informați cu privire la schimbările meteorologice și să se pregătească pentru un weekend în care zăpada va juca un rol important în peisajul urban.