Weekendul începe cu vreme închisă și rece în majoritatea regiunilor. În ce zone va fi soare. Prognoza meteo ANM sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Sursa: canva.com

Meteorologii anunță o zi de sâmbătă cu vreme în general închisă, însă temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. Iată prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 26 noiembrie 2022.

În prima zi de weekend, meteorologii anunță o vreme mohorâtă, astfel că doar în anumite regiuni soarele își va mai face apariția. Cum va fi vremea în București, la munte, dar și în restul țării?

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 26 noiembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de sâmbătă va aduce o atmosferă închisă.

Cerul va fi variabil, vor mai fi înnorări în nordul, centrul și nord-estul țării, acolo unde, pe alocuri, vor mai fi precipitații slabe, sub formă de ploaie. Meteorologii anunță că în zonele montane pot să mai fie fulguieli în timpul zilei, însă nu se va depune strat de zăpadă. Sâmbătă, pe litoral, dar și în București soarele își va mai face apariția, în special după prânz. Astfel, vremea va fi schimbătoare în prima zi de weekend.

În ceea ce privește regimul termic, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, maximele vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, cele mai ridicate valori fiind în zona Capitalei. Minimele din noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi cuprinse între -5 și 4 grade.

Vântul va sufla slab și moderat, însă mai poate prezenta unele intensificări în sud-vestul țării, în est, dar și pe crestele montane. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În zonele mai joase de relief, dimineața și seara pot să mai fie condiții de ceață, fenomen meteo care va duce la scăderea vizibilității.

Vremea în București sâmbătă, 26 noiembrie 2022

La București, în primele ore ale dimineții cerul va fi mai mult noros și vor mai fi condiții de ceață, însă șansele de precipitații vor fi scăzute.

Atmosfera va fi una închisă, însă sunt șanse ca soarele să mai iasă din nori, iar vântul va sufla slab. În timpul zilei se poate atinge o maximă de până la 10-11 grade, în timp ce noaptea, minima va fi cuprinsă între -1 și 2 grade. După lăsarea serii, cerul va fi acoperit de nori și va fi din nou ceață. 

Citește și: Vremea de Sfântul Andrei și 1 Decembrie 2022. Cum va fi vremea în minivacanța programată la finalul lunii noiembrie

Vremea în Brașov sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Pentru zona Brașovului, meteorologii anunță o zi de sâmbătă cu vreme bună. Deși cerul va fi mai mult noros, vor mai fi și momente scurte în care soarele își va face simțită prezența. Ziua, maxima din termometre va urca până la 5 grade, iar vântul va sufla slab și moderat. Noaptea, cerul va fi noros, vor fi condiții de ceață și se va face ceva mai frig, astfel că se va înregistra o minimă de -4 grade. 

Vremea în Constanța sâmbătă, 26 noiembrie 2022

La malul mării, ziua de sâmbătă aduce o vreme în general frumoasă, cerul fiind parţial noros. Soarele va mai încălzi atmosfera, astfel că este anunțată o maximă de 7 grade. Noaptea, temperatura va coborî destul de mult, înregistrându-se 0 grade. Se vor strânge norii, însă nu va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

Citește și: Salvamontiștii au salvat 25 de oameni blocați în zăpezile din Munții Făgăraș! Nămeții sunt deja mari